Овочевий рол з тофу
Інгредієнти:
- 1 шт. лаваш (вийде 4 ролу, я брала великий овальний лаваш)
- 100-150 грам тофу
- 1 шт. огірок
- 1 шт. помідор
- 100-200 грам капусти (приблизно)
- 2 листа водоростей норі
- VEGAN майонез, кетчуп (будь-який інший соус)
- спеції за смаком (асафетида, чорна сіль, чорний мелений перець)
Приготування:
- Тофу нарізаємо на свій смак (брусочками-трикутничками-квадратиками-пластинками) і обсмажуємо на сковороді з улюбленими спеціями (можна використовувати копчений тофу або тофу із спеціями, а так же можна його не обсмажувати предваріательно, а тільки злегка підігріти на сковороді щоб він став теплим)
- Капусту тонко шаткуємо
- Огірок нарізаємо соломкою
- Помідор тонко нарізаємо кружечками
- Лаваш розрізаємо навпіл, начинку будемо викладати боку розрізу (від рівного краю в бік овального)
- Беремо одну половину лаваша, оступається від краю приблизно 2 см і змащуємо кетчупом, потім майонезом (за розміром листа норі), зверху кладемо 1 лист норі (всі овочі будемо викладати по довжині листа норі, займаючи овочами 1/3 частина листа норі)
- На лист норі викладаємо капусту, потім тофу, помідор і огірок
- Загортаємо лаваш: спочатку всередину загинаємо краю лаваша (до листа норі), потім від рівного краю лаваша починаємо його загортати в рол (якщо хочете, то готовий рол можна злегка підсмажити (підігріти) на сковороді)
- Розрізаємо ролл на 2 частини
повторюємо процедуру з другою частиною лаваша :)
Нотатки на полях:
- смачна начинка для ролу: Майонз + кетчуп + лист норі + смажені кабачки - принцип формування ролу той же
- ще одна смачна начинка для лаваша, без овочів, але лист норі зберігаємо