Овочевий суп-пюре без картоплі
Інгредієнти:
- 1 середній баклажан
- 1 середній кабачок
- 1 не велика кольорова капуста або брокколі
- 2-3 огірка
- пару листочків м'яти (за смаком)
- 5 великих листків шпинату
- лимонний сік (за смаком)
- пучок зелені (за смаком)
- сіль і спеції за смаком
Приготування:
- Кабачок і баклажан очищаємо від шкірки і нарізаємо на кубики
- Капусту розбираємо на суцвіття
- Капусту, баклажан, кабачок укладаємо в каструльку і заливаємо гарячою водою, щоб вона покрила їх на 1 см і варимо на вогні до готовності
- Коли овочі готові - збиваємо їх до однорідної маси блендером
- Додаємо до них листя шпинату, зелень - знову збиваємо, додаємо сіль і спеції за смаком (можна без спецій, вийде дуууже ніжний овочевий смак) ставимо на вогонь і даємо трохи кіпнуть, вимикаємо вогонь
- Огірок очищаємо від шкірки, нарізаємо і додаємо в каструльку, туди ж кладемо листочки м'яти і видавлюємо трохи лимонного соку
- Ще раз все блендером до однорідної маси. ВСЕ :) супчик готовий, можна подавати відразу гарячим, а можна їсти і холодним
Нотатки на полях:
- цей супчик можна робити з будь-яких овочів, можна додавати рослинний вершки або веганські (натертий) сирок. Все це буде міняти смак супчика