Лобіо рецепт швидкий
Інгредієнти:
- 1 банка консервованої червоної квасолі (можна замінити відвареною квасолею з бульйоном)
- 1 середня морква
- 2 ст. ложки олії рослинного
Cпеції:
- 1/2 ч.л. куркуми
- 1 ч.л. приправи для борщу (або аджика, або червоний перець) на смак
- 1/2 ч.л. чорного перецю на смак
- 1,5 ч.л. асафетиди
- 1,5 ч.л. солі
- 3 ч.л. цукру
Приготування:
- Морква очищаємо і натираємо на дрібній тертці (можна на великій, на любителя)
- У сотейнику або на сковороді, розігріваємо масло, кладемо туди спеції і даємо їм трохи підсмажитися, потім кладемо морква - гасимо її кілька хвилин на великому вогні
- Відкриваємо консервовану квасолю і викладаємо її до моркви, всю з підливою
- Помідори подрібнюємо блендером (або м'ясорубкою, або протираємо на тертці), потім додаємо їх до квасолі з морквою
- Накриваємо кришкою і даємо згасити 20 хвилин
- За пару хвилин до кінця приготування додаємо подрібнену зелень, перемішуємо, накриваємо кришкою, даємо хвилин 5 згасити, вимикаємо і даємо настоятися 10 хвилин
Подавати можна як гарячим, так і в холодному вигляді
Нотатки на полях:
- більш довгий варіант приготування, коли ми використовуємо сиру квасолю, тоді: ми замочуємо за раніше 2 склянки квасолі, потім відварюємо до м'якості і використовуємо (з бульйоном)
- протерті томати можна замінити томатною пастою, приблизно 2-3 столові ложки