Лобіо з консервованої квасолі

Січень 19, 2022

Лобіо рецепт швидкий

Інгредієнти:

  • 1 банка консервованої червоної квасолі (можна замінити відвареною квасолею з бульйоном)
  • 1 середня морква
  • 2 ст. ложки олії рослинного

Cпеції:

  • 1/2 ч.л. куркуми
  • 1 ч.л. приправи для борщу (або аджика, або червоний перець) на смак
  • 1/2 ч.л. чорного перецю на смак
  • 1,5 ч.л. асафетиди
  • 1,5 ч.л. солі
  • 3 ч.л. цукру

Приготування:

  1. Морква очищаємо і натираємо на дрібній тертці (можна на великій, на любителя)
  2. У сотейнику або на сковороді, розігріваємо масло, кладемо туди спеції і даємо їм трохи підсмажитися, потім кладемо морква - гасимо її кілька хвилин на великому вогні
  3. Відкриваємо консервовану квасолю і викладаємо її до моркви, всю з підливою
  4. Помідори подрібнюємо блендером (або м'ясорубкою, або протираємо на тертці), потім додаємо їх до квасолі з морквою
  5. Накриваємо кришкою і даємо згасити 20 хвилин
  6. За пару хвилин до кінця приготування додаємо подрібнену зелень, перемішуємо, накриваємо кришкою, даємо хвилин 5 згасити, вимикаємо і даємо настоятися 10 хвилин

Подавати можна як гарячим, так і в холодному вигляді

Нотатки на полях:

- більш довгий варіант приготування, коли ми використовуємо сиру квасолю, тоді: ми замочуємо за раніше 2 склянки квасолі, потім відварюємо до м'якості і використовуємо (з бульйоном)
- протерті томати можна замінити томатною пастою, приблизно 2-3 столові ложки

Коментарі

Не знайдено дописів

Написати відгук