Мімоза пісна робили, удосконалили і продовжуємо робити РАЗОМ з моєю сестрою Іриною Демченко :)
Веганський салат
Інгредієнти:
- 300-350 грам тофу
- 300 грам картоплі
- 2 середні моркви (можна замінити "морквиною по-корейськи")
- 2 шт. стебла селери (використовуємо не весь пучок, а тільки 2 стебла, це замість цибулі)
- 100-150 грам Vegan сиру (якщо його немає, замінюємо на копчений тофу)
- листи норі
- чорна сіль, асафетида, чорний перець (за смаком)
- майонез
Приготування:
- Картоплю і моркву відварюємо до готовності. Остужаем, очищаємо і натираємо на дрібній тертці. Так само картоплю можна: розім'яти або перекрутити на м'ясорубці, а відварену моркву замінити «морквиною по-корейськи» (власного приготування), виходить не менш смачно :)
- Селера натираємо або дрібно нарізаємо, заливаємо окропом і додаємо яблучний оцет, залишаємо на 10 хвилин, потім воду зливаємо
- Тофу нарізаємо брусочками (приблизно 1х1 см, приблизно довжиною 5 см), відразу відкладаємо невеликий шматочок який будемо використовувати для обсипання салату
- Лист норі складаємо так щоб з нього вийшло 4 шт. квадратної форми і розрізаємо або акуратно розривів.
- Потім беремо один квадратик норі, змочує його в воді, щоб він став м'яким, і обертаємо їм один брусочок тофу. Продовжуємо так робити з усім тофу
- На м'ясорубці перекручує наші загорнуті в норі брусочки тофу. Виходить однорідна маса. Додаємо до неї асафетиду, чорну сіль і чорний перець
- Vegan сир натираємо на дрібній тертці
- «Посипання» - не великий шматочок тофу натираємо на дрібній тертці, додаємо трохи куркуми і чорної солі, перемішуємо
Складаємо салат:
1-й шар: викладаємо масу з тофу і норі
2-й шар: майонез
3-й шар: vegan твердий сир
4-й шар: майонез
5-й шар: морква
6-й шар: майонез
7-й шар: селера
8-й шар: картопля
9-й шар: майонез
10-й шар: посипання
Нотатки на полях:
- можна робити салат без селери, виходить не менш смачно
