Салат «Мімоза» Vegan

Травень 20, 2021

Мімоза пісна робили, удосконалили і продовжуємо робити РАЗОМ з моєю сестрою Іриною Демченко :)

Веганський салат

Інгредієнти:

  • 300-350 грам тофу
  • 300 грам картоплі
  • 2 середні моркви (можна замінити "морквиною по-корейськи")
  • 2 шт. стебла селери (використовуємо не весь пучок, а тільки 2 стебла, це замість цибулі)
  • 100-150 грам Vegan сиру (якщо його немає, замінюємо на копчений тофу)
  • листи норі
  • чорна сіль, асафетида, чорний перець (за смаком)
  • майонез

Приготування:

  1. Картоплю і моркву відварюємо до готовності. Остужаем, очищаємо і натираємо на дрібній тертці. Так само картоплю можна: розім'яти або перекрутити на м'ясорубці, а відварену моркву замінити «морквиною по-корейськи» (власного приготування), виходить не менш смачно :)
  2. Селера натираємо або дрібно нарізаємо, заливаємо окропом і додаємо яблучний оцет, залишаємо на 10 хвилин, потім воду зливаємо
  3. Тофу нарізаємо брусочками (приблизно 1х1 см, приблизно довжиною 5 см), відразу відкладаємо невеликий шматочок який будемо використовувати для обсипання салату
  4. Лист норі складаємо так щоб з нього вийшло 4 шт. квадратної форми і розрізаємо або акуратно розривів.
  5. Потім беремо один квадратик норі, змочує його в воді, щоб він став м'яким, і обертаємо їм один брусочок тофу. Продовжуємо так робити з усім тофу
  6. На м'ясорубці перекручує наші загорнуті в норі брусочки тофу. Виходить однорідна маса. Додаємо до неї асафетиду, чорну сіль і чорний перець
  7. Vegan сир натираємо на дрібній тертці
  8. «Посипання» - не великий шматочок тофу натираємо на дрібній тертці, додаємо трохи куркуми і чорної солі, перемішуємо

Складаємо салат:
1-й шар: викладаємо масу з тофу і норі
2-й шар: майонез
3-й шар: vegan твердий сир
4-й шар: майонез
5-й шар: морква
6-й шар: майонез
7-й шар: селера
8-й шар: картопля
9-й шар: майонез
10-й шар: посипання

Нотатки на полях:
- можна робити салат без селери, виходить не менш смачно

Коментарі

Не знайдено дописів

Написати відгук