Котлети з цвітної капусти рецепт
Інгредієнти:
- 750 г цвітної капусти (1 не велике суцвіття)
- по 1,5 ч.л. асафетиди та чорної солі
1 ч.л. меленого чорного перцю- 1 ст.л. листя шамбали (можна без них або можна замінити будь-якою подрібненою зеленню)
- приблизно 250 грам борошна грубого помелу
- 100 грам борошна для обвалки
Приготування:
- Кольорову капусту розбираємо на суцвіття і миємо
- Відварюємо на пару або у воді, якщо відварюємо у воді, то після того як капуста буде готова, кладемо її в друшляк і даємо можливість стекти воді, щоб не було зайвої вологи в цвітній капусті
- Капусту, що застигла, подрібнюємо в блендері
- Додаємо до подрібненої цвітної капусти: по 1,5 ч.л. асафетиди та чорної солі + 1 ч.л. меленого чорного перцю + 1 ст. листя шамбали. Перемішуємо, додаємо борошно, додаємо борошно поступово, т.к. маса з цвітної капусти повинна вийде м'якою, вона липне до рук, але в ній достатньо борошна щоб формувати котлетки
- Ложкою беремо капустяну масу і обвалюємо її в борошні, формуємо кульку і надаємо її форму котлетки (яку Ви хочете)
- На добре розігріту сковороду, наливаємо рослинну олію та обсмажуємо котлетки з обох боків до золотистого кольору або формуємо кульку, викладаємо її на розігріту сковороду та виделкою придавлюючи формуємо круглу, плоску котлетку
- Ці котлетки можна полити кетчупом чи веганським йогуртом:)