Рулетики з баклажанів з горіхами

Січень 22, 2022

Рулетики з баклажанів з горіховою начинкою

Інгредієнти:

  • 2 шт. баклажанів
  • 50 мл кип'яченої води
  • 1/2 ст. волоських горіхів
  • 0,5 ч.л. асафетиди
  • перець чорний мелений за смаком
  • зелень за смаком (петрушка, кріп, базилік і т.д.)
  • 50 мл рослинної (оливкової) олії
  • сіль смаку
  • 1/2 ч.л. лимонного соку (або яблучного оцту)

Приготування:

1. Баклажани нарізаємо тонко вздовж і кладемо в ємність із солоною водою до 30 хвилин (виходить гіркота)
2. Зливаємо воду, промиваємо баклажани, висушуємо їх паперовим рушником, щоб прибрати зайву вологу. На добре розігріту сковороду, наливаємо олію і обсмажуємо баклажани до золотистого кольору або запікаємо в духовці. Підсмажені баклажани викладаємо на паперовий рушник, щоб пішло зайве масло

Для начинки:
Подрібнюємо горіхи та зелень у блендері, додаємо всі спеції, воду та лимонний сік (можна додати не багато оливкової олії, тоді маса стане більш крему-подібною) і ще раз збиваємо блендером

5. Готову начинку намазуємо на баклажанну смужку та згортаємо рулетиком

6. Викладаємо на блюдо та прикрашаємо зеленню:)

Коментарі

Не знайдено дописів

Написати відгук