Паштет з насіння - Овочевий паштет для бутербродів (псевдо-ковбаса)
Інгредієнти:
- 1 склянка насіння соняшника
- 1,5 склянки води
- 1 ч.л. агар-агару 2-3 ст.л. соку буряків (можна без нього, тоді колір паштету буде сіруватий) 3 ч.л. асафетиди (або 3 зуб.часника)
- 1 ч.л. меленого коріандру
- 1 ч.л. чорного меленого перцю
- 0,5 ч.л. порошку мускатного горіха
- 1 ч.л. майорану
- 1 ст.л. олії
- 1 ч.л. солі
- 2 ч.л. копченої паприки
Приготування:
- Насіння заливаємо водою і залишаємо на ніч, вранці зливаємо воду
- Агар-агар замочуємо в 1 склянці води на 1 годину
- Насіння + усі спеції + буряковий сік + 0,5 склянки води - змішуємо в блендері до однорідної маси якщо не використовуємо буряковий сік, тоді води беремо 1 склянку span>
- У каструльці доводимо до кипіння агар-агар з водою і акуратно вливаємо в нього насіннячкову суміш
- Добре розмішуємо, до однорідності і виливаємо у форму
- Даємо охолонути і ставимо в холодильник до повного застигання