Хумус рецепт з кунжутом

Травень 20, 2021

Домашній хумус з нуту (гостра паста з нуту і кунжуту)

Інгредієнти:

  • 130 грам нутового гороху
  • 80 мл. лимонного соку
  • 3 ст. л. тахини (паста з кунжутного насіння)
  • асафетиди і солі - за смаком
  • 2-3 ст. л. оливкового масла
  • щіпка паприки або пучок зелені (за бажанням)

Приготування:

  1. Нут перебираємо, промиваємо і замочуємо (бажано на ніч)
  2. Зливаємо воду з нуту і кладемо в каструлю з водою, яка покриває горох на 5 см. Доводимо до кипіння, зменшуємо вогонь і варимо при слабкому кипінні поки горох не стане м'яким (горох повинен легко роздавлюватися пальцями)
  3. Зливаємо воду і відставляємо рідина, в якій варився нут, в сторону рідина
  4. Нут, пасту тахині, лимонний сік, сіль і асафетиду кладемо в кухонний комбайн, додаємо бульйону в якому варився нут і подрібнюємо в однорідну масу (збивати потрібно довго, тоді хумус виходить білий і однорідний). Так само можна додати під час подрібнення пучок зелені, тоді хумус придбає красивий зелений колір
  5. Викладаємо в піалу, поливаємо оливковою олією і присипаємо паприкою і петрушкою (за бажанням) або можна викласти на листя салату, пекінської капусти, кружечки огірків або підсмажені баклажани
Коментарі

Не знайдено дописів

Написати відгук