Домашній хумус з нуту (гостра паста з нуту і кунжуту)
Інгредієнти:
- 130 грам нутового гороху
- 80 мл. лимонного соку
- 3 ст. л. тахини (паста з кунжутного насіння)
- асафетиди і солі - за смаком
- 2-3 ст. л. оливкового масла
- щіпка паприки або пучок зелені (за бажанням)
Приготування:
- Нут перебираємо, промиваємо і замочуємо (бажано на ніч)
- Зливаємо воду з нуту і кладемо в каструлю з водою, яка покриває горох на 5 см. Доводимо до кипіння, зменшуємо вогонь і варимо при слабкому кипінні поки горох не стане м'яким (горох повинен легко роздавлюватися пальцями)
- Зливаємо воду і відставляємо рідина, в якій варився нут, в сторону рідина
- Нут, пасту тахині, лимонний сік, сіль і асафетиду кладемо в кухонний комбайн, додаємо бульйону в якому варився нут і подрібнюємо в однорідну масу (збивати потрібно довго, тоді хумус виходить білий і однорідний). Так само можна додати під час подрібнення пучок зелені, тоді хумус придбає красивий зелений колір
- Викладаємо в піалу, поливаємо оливковою олією і присипаємо паприкою і петрушкою (за бажанням) або можна викласти на листя салату, пекінської капусти, кружечки огірків або підсмажені баклажани