Горіховий соус із кешью
Інгредієнти:
- 1,5 склянки горіхів кешью (попередньо замочених на ніч або на 4-5 годин)
- сік 1 лимона (можна замінити яблучним оцтом)
- 1/3 склянки харчових дріжджів
- 1 ч. л. асафетиди (пару зубчиків часнику)
- 1 ст. л. копченої паприки
- 0,5 ч. л. куркуми
- 0,5 ч. л. солі
- 1 ч. л. чорного меленого перцю
- 2 склянки соєвого молока (можна мигдалевого або будь-якого іншого рослинного)
Приготування:
Всі продукти завантажуємо в блендер і подрібнюємо до однорідної маси
Нотатки на полях:
- соус зберігати в холодильнику до 3-4 днів
- порція виходить приблизно 2-3 склянки, якщо це багато, робіть половину порції
- прекрасно підійде для спагетті або як заправка для запечених овочів