Веганські фрикадельки
Нам знадобиться:
Потрібно підготувати за раніше, і замочити крупу і квасолю на ніч
- 1 ст- квасолі
- 1 ст- булгура
Так само знадобиться:
- 4 ст. лнасіння соняшнику
- 1 ст. л льняного шроту
- 2 ст. л чіа
- суміш перців, сіль, асафетида
Приготування веганських тефтелей:
- Насіння соняшнику, залити гарячою водою на 30 хв, промити і збити в блендері з невеликою кількістю води.
- Відварену квасолю розім'яти виделкою або товкучкою, змішати з відвареним і збитому в блендері булгуром. Додати в наш фарш подрібнені насіння, спеції, лляний шрот (або подрібнити насіння льону в кавомолці). Клейкість фаршу регулюємо водою він не повинен бути сухим
- Ставимо фарш в холодильник на 15-20 хв. Він повинен бути придатним для ліплення!
Раптом фарш вийшов рідким додаємо будь-якого борошна (
- Попередньо приготовлений деко, змащене кокосовим маслом або викладений пергаментом
- Ліпити кульки змоченими у воді руками. Викладаємо наші тюфтельки.
- Запікаємо 10-15 хвилин при температурі 200 градусів.
- Готові тефтелі переміщаємо в соус.
Для соусу нам знадобитися:
- Свіжий кабачок (середній), можна заморожений
- Помідор (середній) 1-2 шт.
- Томат паста -1 ст.л (за бажанням)
- Сік лимона з половини
- Суміш перців, сушений базилік, сіль
Приготування овочевого соусу
- На розігріту сковороду наливаємо трохи олії (кукурудзяної) для гасіння, викладаємо нарізані кабачки і помідор, спеції. Тушкуємо на повільному вогні 10 хвилин.
- Готові овочі скропити лимонним соком і збити блендером.
Залишилося відварити гарнір, наприклад: спагетті та можна подавати.