Веган тефтелі з овочевим соусом

Червень 4, 2018

Веганські фрикадельки 

Нам знадобиться:

Потрібно підготувати за раніше, і замочити крупу і квасолю на ніч

  • 1 ст- квасолі
  • 1 ст- булгура

Так само знадобиться:

  • 4 ст. лнасіння соняшнику
  • 1 ст. л льняного шроту
  • 2 ст. л чіа
  • суміш перців, сіль, асафетида

Приготування веганських тефтелей:

  • Насіння соняшнику, залити гарячою водою на 30 хв, промити і збити в блендері з невеликою кількістю води.
  • Відварену квасолю розім'яти виделкою або товкучкою, змішати з відвареним і збитому в блендері булгуром. Додати в наш фарш подрібнені насіння, спеції, лляний шрот (або подрібнити насіння льону в кавомолці). Клейкість фаршу регулюємо водою він не повинен бути сухим
  • Ставимо фарш в холодильник на 15-20 хв. Він повинен бути придатним для ліплення!

Раптом фарш вийшов рідким додаємо будь-якого борошна (

  • Попередньо приготовлений деко, змащене кокосовим маслом або викладений пергаментом
  • Ліпити кульки змоченими у воді руками. Викладаємо наші тюфтельки.
  • Запікаємо 10-15 хвилин при температурі 200 градусів.
  • Готові тефтелі переміщаємо в соус.

Для соусу нам знадобитися:

  • Свіжий кабачок (середній), можна заморожений
  • Помідор (середній) 1-2 шт.
  • Томат паста -1 ст.л (за бажанням)
  • Сік лимона з половини
  • Суміш перців, сушений базилік, сіль

Приготування овочевого соусу

  • На розігріту сковороду наливаємо трохи олії (кукурудзяної) для гасіння, викладаємо нарізані кабачки і помідор, спеції. Тушкуємо на повільному вогні 10 хвилин.
  • Готові овочі скропити лимонним соком і збити блендером.

Залишилося відварити гарнір, наприклад: спагетті та можна подавати.

Коментарі

Не знайдено дописів

Написати відгук