Салат з нуту і квасолі

Червень 9, 2021

Страви з нуту і квасолі

Інгредієнти:

  • 1 банка консервованої червоної квасолі
  • 1 банка консервованої білої квасолі
  • 1 банка консервованого нуту (турецький горох) або 1 стакан відвареного нуту
  • 1 не великий зелений солодкий перець або можна замінити огірком
  • 6 шт. середніх редисок
  • зелень для прикраси

для соусу:

  • 1 ч. л. меленого кмину або кумина (зира)
  • 2 ст. л. томатної пасти або 2 ст. л. кетчупу
  • 2 ст. л. оливкової або рослинного масла
  • 1 ст. л. лимонного соку (або можна трохи більше)
  • 1 ч. л. асафетиди (або 1 зубчик часнику)
  • щіпкою червоного гострого перцю
  • сіль
  • мелений чорний перець

Приготування:

  1. Якщо використовуємо не консервований нут, то, попередньо замочуємо 1 стакан нуту в воді. На наступний день, відварюємо нут до готовності, під час готування прибираючи піну. Нут вважається готовим, якщо Ви можете його легко роздавити пальцями. Готовий нут відкинутий на друшляк і дати стекти воді. Якщо використовуємо консервований нут, то робимо з ним все той же, що і з квасолею
  2. Консервовану квасолю промиваємо холодною (кип'яченою) водою, обсушуємо і перекладаємо в блюдо для салату.

ВАЖЛИВО: всі свіжі овочі нарізати не посередньо перед подачею салату інакше вони пустять сік і салат втратить свій вигляд

Готуємо заправку:
- в мисочці змішуємо всі інгредієнти і добре перемішуємо
- соус повинен вийде в міру густим, не рідким

3. Нарізаємо свіжі овочі і додаємо їх до квасолі і нуту

ВАЖЛИВО: заправляти салат бажано безпосередньо перед подачею, щоб соус не стек і овочі не потекли

Коментарі

Не знайдено дописів

Написати відгук