Страви з нуту і квасолі
Інгредієнти:
- 1 банка консервованої червоної квасолі
- 1 банка консервованої білої квасолі
- 1 банка консервованого нуту (турецький горох) або 1 стакан відвареного нуту
- 1 не великий зелений солодкий перець або можна замінити огірком
- 6 шт. середніх редисок
- зелень для прикраси
для соусу:
- 1 ч. л. меленого кмину або кумина (зира)
- 2 ст. л. томатної пасти або 2 ст. л. кетчупу
- 2 ст. л. оливкової або рослинного масла
- 1 ст. л. лимонного соку (або можна трохи більше)
- 1 ч. л. асафетиди (або 1 зубчик часнику)
- щіпкою червоного гострого перцю
- сіль
- мелений чорний перець
Приготування:
- Якщо використовуємо не консервований нут, то, попередньо замочуємо 1 стакан нуту в воді. На наступний день, відварюємо нут до готовності, під час готування прибираючи піну. Нут вважається готовим, якщо Ви можете його легко роздавити пальцями. Готовий нут відкинутий на друшляк і дати стекти воді. Якщо використовуємо консервований нут, то робимо з ним все той же, що і з квасолею
- Консервовану квасолю промиваємо холодною (кип'яченою) водою, обсушуємо і перекладаємо в блюдо для салату.
ВАЖЛИВО: всі свіжі овочі нарізати не посередньо перед подачею салату інакше вони пустять сік і салат втратить свій вигляд
Готуємо заправку:
- в мисочці змішуємо всі інгредієнти і добре перемішуємо
- соус повинен вийде в міру густим, не рідким
3. Нарізаємо свіжі овочі і додаємо їх до квасолі і нуту
ВАЖЛИВО: заправляти салат бажано безпосередньо перед подачею, щоб соус не стек і овочі не потекли