Нутові котлети в духовці

Січень 22, 2022

Нутові котлети фалафель

Інгредієнти:

  • 1 склянка нуту
  • 1 банку консервованої кукурудзи
  • 100-110 грам нутового борошна (можна замінити горохове або звичайне біле)
  • 1 год л. асафетиди
  • 0,5 ч. л. чорного меленого перцю
  • 1 ч. л. листя шамбали (можна без неї)
  • 1 пучок зелені (на свій смак, можна і без зелені або можна використовувати сушену зелень)

приблизний вихід – 30 шт. котлет діаметром 5-6 см

Приготування:

1. Нут замочуємо у великій кількості води на ніч. Наступного дня зливаємо воду і даємо нуту стекти. Подрібнюємо нут (блендером, кухонним комбайном), додаємо кукурудзу + зелень + спеції + нутове борошно і знову подрібнюємо (кукурудза не повинна перетворитися на кашу)
3. З отриманої маси (вона повинна добре ліпитись) формуємо котлетки
4. Обсмажуємо на сковороді, попередньо її добре розігрівши з рослинною олією, до золотистої скоринки з двох сторін або запікаємо в духовці при температурі 180° (застилаємо лист пекарським папером, змащуємо рослинним маслом, викладаємо котлетки і запікаємо)

Нотатки на полях:
- якщо котлетки вийшли сухими, то можна залити їх кетчупом або сметанним соусом
- нутові котлетки чудово підійдуть для бургеров

Коментарі

Не знайдено дописів

Написати відгук