Веганська картопляна запіканка в рослинному молоці "Гауранга"
Дослівно перекладається "Гаурангі" як «золотистий, красивий»
Інгредієнти:
- 10 шт. - картоплі (середніх розмірів)
- 450 грам - тофу
- 3 склянки - рослинного молоко (можна злегка згустити крхмалом, для цього нагріти і використовуючи ситечко всипати крохмаль, помішуючи, щоб не було грудочок, поварити пару хвилин)
- рослинне масло, наприклад кокосове (щоб змастити форму)
- 3 ч. л. - меленого коріандру
- 1 ч. л. - меленого чорного перцю
- 1 ч. л. - асафетіди (на свій смак)
- 3 ст. л. - зелені (петрушка, кріп, будь-яка за смаком)
- 3 ч. л. - сіль
- 2 ст. л. - борошна пшеничного (можна без неї)
- 1 ч. л. - куркуми
Приготування:
- Картоплю нарізаємо тонкими кружечками
- Тофу натираємо на крупній тертці або розламуємо руками на дрібні частини
- Рослинна молоко змішуємо зі спеціями, зеленню і сіллю
- Форму для запікання (деко) змащуємо маслом
- Викладаємо один шар картоплі
- Посипаємо шаром тофу (можна додавати натертий веганський твердий сир)
- Поливаємо рослинним молоком і так поки не закінчаться всі інгредієнти. Останнім буде шар тофу
- Поливаємо рослинним молоком і так поки не закінчаться всі інгредієнти. Останнім буде шар тофу
- Ставимо в духовку, запікаємо до готовності, приблизно 45 хв. При температурі 200 градусів.