Картопляна запіканка «Гауранга»

Травень 19, 2021

Веганська картопляна запіканка в рослинному молоці "Гауранга"

Дослівно перекладається "Гаурангі" як «золотистий, красивий»

Інгредієнти:

  • 10 шт. - картоплі (середніх розмірів)
  • 450 грам - тофу
  • 3 склянки - рослинного молоко (можна злегка згустити крхмалом, для цього нагріти і використовуючи ситечко всипати крохмаль, помішуючи, щоб не було грудочок, поварити пару хвилин)
  • рослинне масло, наприклад кокосове (щоб змастити форму)
  • 3 ч. л. - меленого коріандру
  • 1 ч. л. - меленого чорного перцю
  • 1 ч. л. - асафетіди (на свій смак)
  • 3 ст. л. - зелені (петрушка, кріп, будь-яка за смаком)
  • 3 ч. л. - сіль
  • 2 ст. л. - борошна пшеничного (можна без неї)
  • 1 ч. л. - куркуми

Приготування:

  1. Картоплю нарізаємо тонкими кружечками
  2. Тофу натираємо на крупній тертці або розламуємо руками на дрібні частини
  3. Рослинна молоко змішуємо зі спеціями, зеленню і сіллю
  4. Форму для запікання (деко) змащуємо маслом
  5. Викладаємо один шар картоплі
  6. Посипаємо шаром тофу (можна додавати натертий веганський твердий сир)
  7. Поливаємо рослинним молоком і так поки не закінчаться всі інгредієнти. Останнім буде шар тофу
  8. Поливаємо рослинним молоком і так поки не закінчаться всі інгредієнти. Останнім буде шар тофу
  9. Ставимо в духовку, запікаємо до готовності, приблизно 45 хв. При температурі 200 градусів.
Коментарі

Не знайдено дописів

Написати відгук