Фунчоза зі свіжими овочами рисова

Травень 19, 2021

Салат фунчоза з овочами - Фунчоза, як готувати?

Фунчоза («Скляна, крохмальна, китайська локшина») - страва китайської, корейської, японської та інших азіатських кухонь, яке готується з сухої локшини з приправами з маринованого перцю, моркви, і інших овочів. Подається в гарячому або холодному вигляді.

Інгредієнти:

  • 1/3 пачки рисової вермішелі
  • 4 шт. помідорів
  • 2 шт. огірків
  • 0,5 пучка редиски
  • 0,5 пучка зелені (кріп, рукола)
  • 50 грам копченого тофу (або панира)
  • 0,5 ч. л. асафетиди, гострої приправи для борщу (можна використовувати гострий червоний перець)
  • сіль (за смаком)
  • соєвий соус (за смаком, для заправки)
  • рослинне масло (для заправки)

Приготування:

  1. Рисову вермішель (у мене була тоненька) заливаємо окропом і даємо трохи постояти, можна дати покипіти 1-2 хв. на вогні, головне не захоплюватися тому вона швидко може розваритися і перетвориться в кашу. потім відкидаємо на друшляк і даємо стекти воді
  2. Огірки, редиску і копчений тофу (або панир) натираємо на крупній тертці (можна дрібно нарізати)
  3. Помідори нарізаємо, можна часточками, можна дрібно в розмір інших овочів
  4. Зелень подрібнюємо
  5. З'єднуємо: вермішель, овочі, зелень, тофу (або панир) і заправляємо рослинною олією + спеції + побризкати соєвим соусом

Нотатки на полях:

  • можна використовувати будь-які свіжі або тушковані овочі
Коментарі

Не знайдено дописів

Написати відгук