Салат фунчоза з овочами - Фунчоза, як готувати?
Фунчоза («Скляна, крохмальна, китайська локшина») - страва китайської, корейської, японської та інших азіатських кухонь, яке готується з сухої локшини з приправами з маринованого перцю, моркви, і інших овочів. Подається в гарячому або холодному вигляді.
Інгредієнти:
- 1/3 пачки рисової вермішелі
- 4 шт. помідорів
- 2 шт. огірків
- 0,5 пучка редиски
- 0,5 пучка зелені (кріп, рукола)
- 50 грам копченого тофу (або панира)
- 0,5 ч. л. асафетиди, гострої приправи для борщу (можна використовувати гострий червоний перець)
- сіль (за смаком)
- соєвий соус (за смаком, для заправки)
- рослинне масло (для заправки)
Приготування:
- Рисову вермішель (у мене була тоненька) заливаємо окропом і даємо трохи постояти, можна дати покипіти 1-2 хв. на вогні, головне не захоплюватися тому вона швидко може розваритися і перетвориться в кашу. потім відкидаємо на друшляк і даємо стекти воді
- Огірки, редиску і копчений тофу (або панир) натираємо на крупній тертці (можна дрібно нарізати)
- Помідори нарізаємо, можна часточками, можна дрібно в розмір інших овочів
- Зелень подрібнюємо
- З'єднуємо: вермішель, овочі, зелень, тофу (або панир) і заправляємо рослинною олією + спеції + побризкати соєвим соусом
Нотатки на полях:
- можна використовувати будь-які свіжі або тушковані овочі