Фалафель рецепт в духовці

Травень 21, 2021

Нутовая фалафель в духовці

Інгредієнти:

  • 1 стакан нутового гороху
  • 1 не велика морква
  • 1 пучок зелені (петрушка, кріп, кінза), можна і без неї або можна використовувати сушену зелень
  • 0,5 ст. л. солі
  • 0,5 ч. л. кумина (зіра), можна і без нього
  • 1 ч. л. коріандру
  • 1 ч. л. чорного перцю
  • 0,5 ч. л. асафетіди (за смаком)

Приготування:

  1. Нут промиваємо і замочуємо у великій кількості води на ніч (нут збільшиться приблизно в 2 рази)
  2. Відкидаємо нут на на друшляк, після того як вся рідина скла даємо нуту трішки просохнути (можна просушити паперовим рушником)
  3. Перемелюємо нут до однорідної, схожою на пасту маси (блендер, м'ясорубка, кухонний комбайн)
  4. Моркву натираємо на дрібній тертці, а зелень - моєму, сушимо і подрібнюємо
  5. Змішуємо нутовую пасту, зелень, моркву і спеції. добре вимішуємо
  6. З отриманої маси, формуємо кульки (3-5 см в діаметрі) або робимо їх плоскими як котлетки, розмір вибираємо самі, від розміру буде залежати кількість готових фалафелек
  7. Смажимо у фритюрі і потім обов'язково викладаємо на паперовий рушник, щоб пішли залишки рослинного масла або можна запекти їх в духовці, що буде більш корисно і простіше :), але для цього надаємо нашим фалафелькам форму котлеток (на деко кладемо Пекарській папір, змащуємо її рослинним маслом і викладаємо фалафелькі, запікаємо при температурі 180 ° до золотистого кольору, щоб фалафелькі не були надто сухими - скроплюємо їх трохи рослинним маслом зверху)

Нотатки на полях:
- нічого страшного, якщо при запіканні в духовці фалафель трішки розтеклася, коли після підсмажування вона буде тримати форму і не буде розпадатися

Коментарі

Не знайдено дописів

Написати відгук