Нутовая фалафель в духовці
Інгредієнти:
- 1 стакан нутового гороху
- 1 не велика морква
- 1 пучок зелені (петрушка, кріп, кінза), можна і без неї або можна використовувати сушену зелень
- 0,5 ст. л. солі
- 0,5 ч. л. кумина (зіра), можна і без нього
- 1 ч. л. коріандру
- 1 ч. л. чорного перцю
- 0,5 ч. л. асафетіди (за смаком)
Приготування:
- Нут промиваємо і замочуємо у великій кількості води на ніч (нут збільшиться приблизно в 2 рази)
- Відкидаємо нут на на друшляк, після того як вся рідина скла даємо нуту трішки просохнути (можна просушити паперовим рушником)
- Перемелюємо нут до однорідної, схожою на пасту маси (блендер, м'ясорубка, кухонний комбайн)
- Моркву натираємо на дрібній тертці, а зелень - моєму, сушимо і подрібнюємо
- Змішуємо нутовую пасту, зелень, моркву і спеції. добре вимішуємо
- З отриманої маси, формуємо кульки (3-5 см в діаметрі) або робимо їх плоскими як котлетки, розмір вибираємо самі, від розміру буде залежати кількість готових фалафелек
- Смажимо у фритюрі і потім обов'язково викладаємо на паперовий рушник, щоб пішли залишки рослинного масла або можна запекти їх в духовці, що буде більш корисно і простіше :), але для цього надаємо нашим фалафелькам форму котлеток (на деко кладемо Пекарській папір, змащуємо її рослинним маслом і викладаємо фалафелькі, запікаємо при температурі 180 ° до золотистого кольору, щоб фалафелькі не були надто сухими - скроплюємо їх трохи рослинним маслом зверху)
Нотатки на полях:
- нічого страшного, якщо при запіканні в духовці фалафель трішки розтеклася, коли після підсмажування вона буде тримати форму і не буде розпадатися