Їжачки з капусти і рису
Інгрідієнти:
- морква - 2 шт.
- капуста білокачанна - половина маленького вилка
- відварений рис - 1 стакан
Спеції: асафетіда - щіпка, чорний перець, карі, сіль, будь-які вам до душі.
Соус: томатна паста або збити в блендері помідори (500 грам готового пюре)
Майонез (у мене веганські від ТМ Vegetus)
Приготування:
- Дрібно шаткуємо, капусту. Трьом на тертці моркву.
- Обсмажуємо все це на сковороді до готовності.
- Не забуваємо посолити, поперчити (за бажанням додати улюблені спеції).⠀⠀
- Cотейніке готуємо соус: змішуємо томатне пюре, майонез, солимо, перчимо, додаємо трохи води або овочевого бульйону (кількість інгредієнтів варіюйте на свій смак) ⠀
- Змішуємо відварений рис, і овочеву суміш. Щоб добре ліпилися їжачки, можна додати трохи борошна (нутовой, рисової, спельтовой).⠀
- Формуємо кульки і викладаємо у форму у мене скляна з високими бортиками. Заливаємо соусом. Посипала листям шамбали, дуже люблю її. Відправляємо на 20 хв. в духовку на 180 градусів. Перед подачею можна прикрасити будь-який нарізаною зеленню.
СМАЧНОГО!