Долма по-грецьки без м'яса

Травень 21, 2021

Долмадес або вегетаріанські Грецькі голубці

Рецептом ділиться Надія Валінкевіч (Nadya Valinkevich) прямо з Греції :)

Грецька вегетаріанська кухня голубці долмадес
Долмадес - це дуже популярна закуска в Греції, зазвичай вона подається з грец натуральним йогуртом (можна і без нього) Використовуються молоде листя винограду, зазвичай їх закривають як консервацію і використовують в зимовий час (попередньо промивши) або заморожують

Інгредієнти (на 4 персони):

  • 2 склянки рису
  • 1 великий помідор
  • 1 цибулина (можна замінити асафетидой)
  • молоде листя винограду
  • пучок петрушки
  • пучок свіжої м'яти (або сухий)
  • сік половини лимона (дивіться що б начинка не була дуже кислої)
  • сіль перець
  • пол чашки оливкової олії

Приготування:

  1. У мисці змішуємо рис, оливкова олія, сіль, перець, сік половини лимона, натерту на тертці помідор і дрібно нарізані цибулю (або асафетиду), петрушку і м'яту. Все перемішуємо
  2. Листя винограду промиваємо і попередньо відварюємо, щоб вони не були жорсткими (або заливаємо їх окропом в мисці і даємо постояти деякий час)
  3. На виноградний лист - викладаємо: трохи начинки (кладемо небагато, інакше рис розвариться і прорве лист) і звертаємо його щільно в вигляді конвертика
  4. Кладемо долмадес в каструлю шар за шаром, щільно один до одного. Заливаємо водою, щоб трохи покривало верхній шар, накриваємо залишилися листям зверху і закриваємо кришкою
  5. Варимо близько 30 хвилин на слабкому вогні. Готовність долмалес краще перевірити, перш ніж знімати з вогню всю каструлю
  6. Подаємо з натуральним Грецьким йогуртом або будь-яким іншим :) або з веганським йогуртом (без нього) якщо Ви веган :)

Вони виходять трохи з кислинкою і дуже освіжають! Ням ням!

Коментарі

Не знайдено дописів

Написати відгук