Долмадес або вегетаріанські Грецькі голубці
Рецептом ділиться Надія Валінкевіч (Nadya Valinkevich) прямо з Греції :)
Грецька вегетаріанська кухня голубці долмадес
Долмадес - це дуже популярна закуска в Греції, зазвичай вона подається з грец натуральним йогуртом (можна і без нього) Використовуються молоде листя винограду, зазвичай їх закривають як консервацію і використовують в зимовий час (попередньо промивши) або заморожують
Інгредієнти (на 4 персони):
- 2 склянки рису
- 1 великий помідор
- 1 цибулина (можна замінити асафетидой)
- молоде листя винограду
- пучок петрушки
- пучок свіжої м'яти (або сухий)
- сік половини лимона (дивіться що б начинка не була дуже кислої)
- сіль перець
- пол чашки оливкової олії
Приготування:
- У мисці змішуємо рис, оливкова олія, сіль, перець, сік половини лимона, натерту на тертці помідор і дрібно нарізані цибулю (або асафетиду), петрушку і м'яту. Все перемішуємо
- Листя винограду промиваємо і попередньо відварюємо, щоб вони не були жорсткими (або заливаємо їх окропом в мисці і даємо постояти деякий час)
- На виноградний лист - викладаємо: трохи начинки (кладемо небагато, інакше рис розвариться і прорве лист) і звертаємо його щільно в вигляді конвертика
- Кладемо долмадес в каструлю шар за шаром, щільно один до одного. Заливаємо водою, щоб трохи покривало верхній шар, накриваємо залишилися листям зверху і закриваємо кришкою
- Варимо близько 30 хвилин на слабкому вогні. Готовність долмалес краще перевірити, перш ніж знімати з вогню всю каструлю
- Подаємо з натуральним Грецьким йогуртом або будь-яким іншим :) або з веганським йогуртом (без нього) якщо Ви веган :)
Вони виходять трохи з кислинкою і дуже освіжають! Ням ням!