Веган чізкейк з тофу

Лютий 9, 2021

Веган чізкейк з тофу

Нам знадобитися

Для основи чізкейку

  • 100 г вівсяних пластівців (або будь-який пісне печиво, без молока і яєць)
  • 100 г макуха волоського горіха (завжди коли роблю рослинне молоко, макуха використовую в печиво, коржі, цукерки і т.д ....)
  • 7 – 10 шт. фініків, краще брати м'які
  • 40 г розтопленого кокосового масла (використовую холодного віджиму воно смачніше)

Для чізкейку

  • 20 г сирих кешью або мигдалю (можна також використовувати мигдальне борошно)
  • 200 г кокосових вершків (беремо з банки кокосового молока, що постояла ніч в холодильнику. Молоко розшарується на кокосову воду і вершки)
  • 400 г класичного тофу (я використовую виробника «Зелена Корова»)
  • 40 г цукру (можна використовувати будь вам подобається, але білий залишить потрібний колір, тростинний або кокосовий додасть кавовий відтінок)
  • 1 ст. л. кукурудзяного крохмалю (можна замінити тапіоковий)
  • 10 г цільно зерновий борошна (можна використовувати універсальну суміш без глютену)
  • ½ ст. л. ванільного екстракту
  • 3 ст. л. лимонного соку (або більше, якщо любите)

Чорничний шар

  • 1 ст. чорниці
  • 2-3 ст. л цукру
  • 0.5 ч. л агар-агара
  • 1 ст. л лимонного соку

Для основи беремо роз'ємну форму для цієї кількості інгредієнтів краще взяти діаметр 18 він буде вище, у мене форма була діаметром 20. Враховуйте, що чізкейк підніметься, тому вибирайте форму, щоб начинка не діставала до країв.

Змішуємо всі інгредієнти для основи, подрібнюємо в блендері і розподіляємо рівномірно в кільці по дну. Це зручно робити дном склянкою. Прибираємо в холодильник застигати займаємося начинкою.

Розігріваємо духовку до 170С.

Для начинки

Висипаємо в блендер 20 г кешью і 200 г кокосових вершків. Подрібнюємо до крему.
Додаємо 400 г тофу і знову пробиваємо блендером до однорідності. Я кладу всі інгредієнти відразу, якщо у вас потужний блендер, можете зробити також.
Додаємо 40 г цукру, 1 ст.л. крохмалю, 10 г борошна ½ ст.л. ванілі, 3 ст.л лимонного соку

Дістаємо основу з холодильника і виливаємо на неї начинку. 

Важливий момент з випіканням! Випікається чізкейк на водяній бані. Беремо нашу форму, ставимо в іншу форму більшого діаметру. Потім всю цю конструкцію поміщаємо в глибоке деко, в який потрібно налити гарячу воду приблизно до середини форми з чізкейк. Не ставте форму в деко з водою, вона пройде наскрізь, скільки б фольги ви не намотали на нього.

Випікаємо протягом 60 хвилин.

Після години відкривайте духовку і залиште чізкейк остигати в ній з відчиненими дверцятами. Коли повністю охолоне - перенесіть в холодильник. Форму знімайте після декількох годин в холодильнику - чізкейк дуже ніжний - можемо зламатися, якщо ви будете переносити його в теплому вигляді.

Чорничний шар

З'єднуємо всі інгредієнти в не великий каструльці з товстим дном, постійно помішувати 5 хв. Даємо охолонути, якщо палець (чистий)) може знаходиться порахувавши до 10, значить можемо викладати на чізкейк.

Джерело група Без Молока

Коментарі

Не знайдено дописів

Написати відгук