Веган чізкейк з тофу
Нам знадобитися
Для основи чізкейку
Для чізкейку
Чорничний шар
Для основи беремо роз'ємну форму для цієї кількості інгредієнтів краще взяти діаметр 18 він буде вище, у мене форма була діаметром 20. Враховуйте, що чізкейк підніметься, тому вибирайте форму, щоб начинка не діставала до країв.
Змішуємо всі інгредієнти для основи, подрібнюємо в блендері і розподіляємо рівномірно в кільці по дну. Це зручно робити дном склянкою. Прибираємо в холодильник застигати займаємося начинкою.
Розігріваємо духовку до 170С.
Для начинки
Висипаємо в блендер 20 г кешью і 200 г кокосових вершків. Подрібнюємо до крему.
Додаємо 400 г тофу і знову пробиваємо блендером до однорідності. Я кладу всі інгредієнти відразу, якщо у вас потужний блендер, можете зробити також.
Додаємо 40 г цукру, 1 ст.л. крохмалю, 10 г борошна ½ ст.л. ванілі, 3 ст.л лимонного соку
Дістаємо основу з холодильника і виливаємо на неї начинку.
Важливий момент з випіканням! Випікається чізкейк на водяній бані. Беремо нашу форму, ставимо в іншу форму більшого діаметру. Потім всю цю конструкцію поміщаємо в глибоке деко, в який потрібно налити гарячу воду приблизно до середини форми з чізкейк. Не ставте форму в деко з водою, вона пройде наскрізь, скільки б фольги ви не намотали на нього.
Випікаємо протягом 60 хвилин.
Після години відкривайте духовку і залиште чізкейк остигати в ній з відчиненими дверцятами. Коли повністю охолоне - перенесіть в холодильник. Форму знімайте після декількох годин в холодильнику - чізкейк дуже ніжний - можемо зламатися, якщо ви будете переносити його в теплому вигляді.
Чорничний шар
З'єднуємо всі інгредієнти в не великий каструльці з товстим дном, постійно помішувати 5 хв. Даємо охолонути, якщо палець (чистий)) може знаходиться порахувавши до 10, значить можемо викладати на чізкейк.
Джерело група Без Молока
Не знайдено дописів
Написати відгук