Рис з яблуками та корицею

Січень 24, 2022

Запечений рис із яблуками на рослинному молоці

Смак здасться незвичайним, рис виходить солодкуватий з легкою яблучною кислинкою та смаком яблук.

Інгредієнти:

  • 1 склянка рису відвареного
  • 5-6 шт. середніх яблука
  • 0.5 ст. л. цукор (близько 30 грам)
  • Масло кокосове або веганське вершкове

За бажанням спеції: кардамон, кориця цинамон 1 паличка, бадьян 1 зірочка

Приготування:

  1. Рис відчинити (можна у воді) я варю в рослинному молоці до повної готовності (зі спеціями) додаємо цукор до смаку
  2. Яблука повністю очистити від шкірки, серцевини. Крупно нарізати.
  3. Беремо зручний посуд із товстим дном під яблука. Насипаємо цукор відштовхуючись від сорту яблук та особистих смакових уподобань. Додаємо трохи води для того, щоб розтопити цукор, додаємо яблука бризкаємо лимонним соком, готуємо до того часу, поки яблука не стануть м'якими.
  4. Беремо зручну форму у мене кругла скляна. Змащуємо її маслом. І шарами викладаємо готовий рис (один шар) готові яблука і т.д. Останній шар рису можна покласти зверху шматочки олії або кокосові вершки. Ставимо в духовку за 170 градусів (електро) на 15-20 хвилин. Рис набуває зверху золотистого кольору.
  5. Можна подавати гарячим з будь-яким топінгом або йогуртом. Можна холодним. 
Коментарі

Не знайдено дописів

Написати відгук