Простий чорничний пиріг до чаю

Січень 30, 2022

Вівсяний пиріг до чаю з чорницями

рецепт та фото Ольги Артемової (авторський, викладаю без змін)

ІНГРЕДІЄНТИ для бази та присипки:

  • 110 грам борошна, зробленого з м'яких вівсяних пластівців
  • 145 грам вівсяних пластівців
  • 2 столової ложки кокосового цукру
  • 2 столової ложки стевії або ще цукру
  • 1 чайна ложка розпушувача
  • 1/4 чайної ложки солі
  • 120 мл розтопленої кокосової олії
  • 1 стіл ложка лимонної цедри

ІНГРЕДІЄНТИ ДЛЯ ЧЕРНИЧНОГО джему:

  • 300 грам холодної чорниці
  • 4 столової ложки лимонного соку
  • 1 столової ложки лимонної цедри
  • 2 столової ложки стевії або цукру
  • 1,5 столової ложки кукурудзяного борошна
  •  щіпка солі

Можна взяти вже готовий чорничний джем!

ПРИГОТУВАННЯ:

1. Духовку розігріти до 180 градусів С.
2. Змішати вівсяне борошно, пластівці, кокосовий цукор, стевію, розпушувач, сіль. Додайте кокосову олію та цедру.
3. Квадратну форму 20 см застелити пергаментом. Викласти 2/3 тесту на дно, ретельно розрівняти та прим'яти.
4. Змішати всі інгредієнти джему та укласти його поверх бази. Зверху присипати «тестом», що залишився.
5. Випікати мін 10 при температурі 180 гр, потім знизити її до 160 і пекти ще мін 25-30.
6. Дати повністю охолонути, перш ніж різати.

ЗВЕРНІТЬ УВАГУ на те, що вівсяні пластівці краще брати м'які, що швидко готуються. Але я робила і з цільними, тоді пиріг виходить щільніший і трохи хрумкий. Спробуйте, як більше подобається.

Коментарі

Не знайдено дописів

Написати відгук