Німецький гарбузовий пиріг - Кекс
Рецептом поділилася Вікторія Ярмошенко
Інгредієнти:
- 200 г цукру
- 1 ч. л. соди
- 0,5 ч. л. розпушувача
- 0,5 ч. л. мускатного горіха
- 1 ч. л. кориці
- трохи солі, дрібка
- 3 ст. л. меду
- 100 грам веганської олії
- 0,5 ст. волоських горіхів
- 225 г гарбузового пюре
- 245 г борошна або трохи більше
Приготування:
- Гарбуз відварити і злити рідину (можна запекти), подрібнити в пюре.
- Змішати сухі та мокрі інгредієнти, викласти у форму 20-25 см або по паперових формам.
- Випікати на середньому вогні ~150°, 20 хвилин, перевірити дерев'яною шпажкою на готовність. Якщо потрібно, поставити ще.
- Остудити спочатку у формі хвилин 15, потім викласти на тарілку.