Імбірний пісний пряник
рецептом поділилася Юлія Мех
Інгредієнти:
- 100 г цукру
- 100 мл. сиропу (будь-якого)
- 100 мл. рослинної олії
- 400 г борошна (краще грубого помелу)
- 1 ч. л. соди
- по 1 ч. л. мелених спецій: кардамон, імбир, кориця
Приготування:
- У каструлю з широким дном наливаємо: сироп шипшини + цукор + усі спеції і помішуючи доводимо до кипіння
- Переливаємо гарячу суміш у миску в якій замішуватимемо тісто, додаємо соду, олію та борошно . Замішуємо.
- можливо через різну клейковину в борошні (тобто сили борошна) треба буде додати водички
- тісто має трохи - трохи липнути до рук
- Розгортаємо пласт потрібної товщини і вирізаємо потрібної форми печиво, деко вистилаємо пекарським папером викладаємо печиво
- можна тісто розкочувати відразу на пекарському папері, тоді не треба його перекладати
- Випікаємо при 180° З 12-15 хвилин