Що таке Аквафаба?
1 стакан нуту замочити на ніч
Процес приготування
- Зливаємо воду і добре промиваємо нут
- Беремо відповідну для нашого кількості каструльку (НЕ емальовану) висипаємо в неї нут і заливаємо, що б вода покрила нут 1-2 см.
- Варимо до готовності, поки нут не стане м'яким (перевіряємо пальцями), маслянистим і не увариться водичка до половини покриття нуту в каструльці
- Даємо охолонути і настоятися, зливаємо воду через сито (вона повинна бути тягучою) за раніше приготовлену знежирену ємність, а нут куди не будь використовуємо (нутболи, хумус, рагу, солодощі, ......).
- Беремо необхідне нам кількість і готуємо.
- Залишок можна заморозити (заздалегідь знежиреної ємності, що підходить для заморозки) і застосувати, розморозивши іншим разом.
Куди застосовують аквафабу?
З неї роблять зефір, для торта «пташине молоко», лимонний і багато інших, в тісто як замінник яєць, в крем, муси, пудинги, майонез.
Тонкощі в використання аквафаби
- Блендер не підійде, лопаті ножа руйнують піну.
- Ємність і віночки міксера повинні бути знежирені тоді все вийде)
- Аквафабу неможливо пере збити.
P.S. для мене аквафаба стала дійсно відкриттям, вона змінила мої уявлення про вегетаріанской- веганскої кухні і кулінарії в цілому. Спробуйте при можливості приготувати аквафабу і що-небудь з неї!