Аквафаба рецепти

Січень 1, 2020

Що таке Аквафаба?

1 стакан нуту замочити на ніч

Процес приготування

  • Зливаємо воду і добре промиваємо нут
  • Беремо відповідну для нашого кількості каструльку (НЕ емальовану) висипаємо в неї нут і заливаємо, що б вода покрила нут 1-2 см.
  • Варимо до готовності, поки нут не стане м'яким (перевіряємо пальцями), маслянистим і не увариться водичка до половини покриття нуту в каструльці
  • Даємо охолонути і настоятися, зливаємо воду через сито (вона повинна бути тягучою) за раніше приготовлену знежирену ємність, а нут куди не будь використовуємо (нутболи, хумус, рагу, солодощі, ......).
  • Беремо необхідне нам кількість і готуємо.
  • Залишок можна заморозити (заздалегідь знежиреної ємності, що підходить для заморозки) і застосувати, розморозивши іншим разом.

Куди застосовують аквафабу?

З неї роблять зефір, для торта «пташине молоко», лимонний і багато інших, в тісто як замінник яєць, в крем, муси, пудинги, майонез.

Тонкощі в використання аквафаби

  • Блендер не підійде, лопаті ножа руйнують піну.
  • Ємність і віночки міксера повинні бути знежирені тоді все вийде)
  • Аквафабу неможливо пере збити.

P.S. для мене аквафаба стала дійсно відкриттям, вона змінила мої уявлення про вегетаріанской- веганскої кухні і кулінарії в цілому. Спробуйте при можливості приготувати аквафабу і що-небудь з неї!

Коментарі

Не знайдено дописів

Написати відгук