Гарбузовий пиріг веган

Травень 20, 2021

Пісний (веганські) гарбузовий кекс

Інгредієнти:

  • 250 грам борошна (білої або грубого помелу)
  • 70 грам цукру (або 140 грам світло-коричневого цукру)
  • 1 ч. л. соди (або можна замінити 2 ч. л. розпушувача)
  • 1/2 ч. л. розпушувача
  • 1/2 ч. л. солі
  • 1/2 ч. л. мускатного горіха
  • 1 ч. л. кориці
  • 225 грам гарбузового пюре (з відвареної або запеченої гарбуза)
  • 70 грам рослинного масла
  • 3 ст. л. води
  • 3 ст. л. кленового сиропу (агави, фінікового)
  • 1/2 чашки крупно порубаних волоських горіхів (можна без них)

Приготування:

  1. Гарбуз відчищаємо і відварюємо (можна на пару) або запікаємо в духовці до готовності, розминаємо виделкою (дуже добре якщо залишатимуться маленькі гарбузові грудочки)
  2. Змішуємо гарбузове пюре + рослинне масло + сироп + воду
  3. Борошно просіваємо і додаємо до неї - соду, розпушувач, корицю, мускатний горіх і сіль
  4. Духовку розігріваємо до 180°С
  5. Форму для кексу (стандартна) або можна використовувати квадратну форму для хліба - змащуємо кокосовим маслом і присипаємо борошном
  6. Рідкі інгредієнти вливаємо в сухі і добре перемішуємо до однорідної маси. Додаємо волоські горіхи і ще раз перемішуємо
  7. Викладаємо суміш у форму, посипаємо зверху горіхами (можна і без) і ставимо випікатися в духовку приблизно на 45-60 хв. До готовності (перевіряємо готовність зубочисткою, встромляючи її в кекс і виймаючи - на ній не повинно залишатися шматочків кексу)
  8. Даємо кексу повністю охолонути і виймаємо з форми. Посипаємо цукровою пудрою або прикрашаємо його на свій смак:)

Нотатки на полях:
- якщо використовувати білу муку, то кекс буде красивого оранжевого кольору
- якщо гарбуз солодкий, то можна не використовувати кленовий сироп і цукор, тоді цей рецепт підійде ВСІМ, навіть тим кому заборонено їсти солодке

Коментарі

Не знайдено дописів

Написати відгук