Домашнє зернове печиво - солоне
Інгредієнти:
- 160 грам муки
- 90 грам картопляного (можна кукурудзяного) крохмалю
- 0,5 ч. л. пекарського порошку
- 2 ч. л. солі
- 0,5 ч. л. цукру
- 65 грам рослинного масла (можна оливкової, можна кокосового)
- 75 грам води
- 2 ч. л. харчових дріжджів (можна без них)
ВАЖЛИВО !!! не плутати ці дріжджі зі звичайними які використовують при випічці дріжджових виробів.
Харчові дріжджі - убиті тепловою обробкою, на вигляд виглядають як пластівці, в них високий вміст білка і вітамінів, особливо групи В. Ці дріжджі надають особливий пікантний смак страви, купити їх можна в спеціальних магазинах

- 20 грам гарбузового насіння
- 50 грам насіння соняшнику
- 20 грам кунжуту
- 30 грам льна
Приготування:
- Змішуємо в мисці всі сухі інгредієнти
- Вливаємо воду і рослинне масло
- Замішуємо еластичне тісто, викладаємо його на Пекарській папір (папір за розміром дека, щоб потім печиво не перекладати)
- Розкачуємо тісто завтовшки 3 мм, акуратно розрізаємо його так щоб не пошкодити папір, будь-якої форми (прямокутники / ромби / квадрати)
- Переносимо на деко і випікаємо в духовці при температурі 180°С до золотистого кольору