Рецепт солоних крекерів без молока

Травень 25, 2021

Домашнє зернове печиво - солоне

Інгредієнти:

  • 160 грам муки
  • 90 грам картопляного (можна кукурудзяного) крохмалю
  • 0,5 ч. л. пекарського порошку
  • 2 ч. л. солі
  • 0,5 ч. л. цукру
  • 65 грам рослинного масла (можна оливкової, можна кокосового)
  • 75 грам води
  • 2 ч. л. харчових дріжджів (можна без них)

ВАЖЛИВО !!! не плутати ці дріжджі зі звичайними які використовують при випічці дріжджових виробів.
Харчові дріжджі - убиті тепловою обробкою, на вигляд виглядають як пластівці, в них високий вміст білка і вітамінів, особливо групи В. Ці дріжджі надають особливий пікантний смак страви, купити їх можна в спеціальних магазинах


  • 20 грам гарбузового насіння
  • 50 грам насіння соняшнику
  • 20 грам кунжуту
  • 30 грам льна

Приготування:

  1. Змішуємо в мисці всі сухі інгредієнти
  2. Вливаємо воду і рослинне масло
  3. Замішуємо еластичне тісто, викладаємо його на Пекарській папір (папір за розміром дека, щоб потім печиво не перекладати)
  4. Розкачуємо тісто завтовшки 3 мм, акуратно розрізаємо його так щоб не пошкодити папір, будь-якої форми (прямокутники / ромби / квадрати)
  5. Переносимо на деко і випікаємо в духовці при температурі 180°С до золотистого кольору
Коментарі

Не знайдено дописів

Написати відгук