Веганське мармурове печиво
рецептом поділилася Світлана Осінський (Іспанія)
Інгредієнти:
- 600 грам борошна
- 200 грам цукру
- 200 грам рослинної олії
- цедра з 2-х апельсинів
- 1 м'який банан
- 60 мл соку апельсина
- 1 пакетик ванільного цукру
- дрібка солі
- 1,5 ч. л. розпушувача (можна соду)
- цукрова пудра (для обсипання)
- чорний шоколад порізаний маленькими шматочками
Приготування:
- Добре перемішати занурювальним блендером: цукор, банан, сіль, рослинне масло, ванільний цукор, цедра і сік з апельсина
- Поступово додати просіяне і змішану з содою борошно, акуратно перемішуючи спочатку лопаткою, а потім рукою. Тісто має бути м'яке, але не липнути до рук. Загортаємо тісто в пакет або плівку і відправляємо на 20 хвилин в холодильник
- Духовку розігріти до 180 градусів. Деко застелити пергаментним папером.
- Відщипуємо від тесту шматочок, кладемо всередину шматочок шоколаду, добре залепліваются і потім скочується кулькою завбільшки з волоський горіх і добре обкачуємо в цукровій пудрі. Викладаємо на деко на відстані, щоб при випічці печиво не злиплися між собою.
- Випікати 20-25 хвилин при температурі 180С
