Пісочне печиво з кукурудзяного борошна
рецептом поділилася Осинська Світлана
(рецепт публікую без змін, авторський)
Інгредієнти:
- 2 склянки кукурудзяного борошна
- 1/2 - 2/3 склянки цукру (білого, коричневого або будь-якого підсолоджувача)
- 2/3 склянки кокосової стружки
- 1 стакан пшеничного борошна (або для безглютенового варіанта: 1/2 склянки рисового борошна + 1/2 склянки кукурудзяного крохмалю)
- 250 грам маргарину (дивитися склад! безмолочний вибирати і без пальмової олії )
- 1/2 склянки крижаної води
- 1 пакетик ванільного цукру
- щіпка солі, щіпка соди
- 2 жмені фініків (без кісточки) , помитих та порізаних)
Приготування:
- м'який маргарин розтерти з цукром та ванільним цукром за допомогою вилки
- змішати кукурудзяне борошно з сіллю, содою та кокосовою стружкою
- додати суху суміш у маргарин із цукром, та далі перетирати за допомогою вилки до дрібної крихти
- додати 1/2 рисового (пшеничного) борошна, постаратися згаяти рукою
- влити крижану воду, продовжуючи швидко вимішувати рукою і додати потроху ще 1/2 склянки кукурудзяного крохмалю (або пшеничного борошна)
- скатати кулю, загорнути в плівку і помістити в холодильник на 30 хв.
- дістати через півгодини, додати порізані фініки, ще раз швидко вимісити для рівномірного розподілу фініків у тесті
- відривати шматочки, скочувати кульки, потім трохи приплюснути і укладати на противень, вистелений пергаментом або розкотити пласт і вирізати формою печінки і потім на противень
- випікати при температурі до золотистого кольору 180 градусів 20 - 30 хв, залежить від товщини печінок
Нотатки на полях:
- печиво трохи прогинається під пальцем, коли ми його виймаємо і його не можна перетримати в духовці, інакше буде жорстким
- маргарин можна замінити 50/50 рослинне масло та рослинні вершки
Пісочне печиво з кукурудзяного борошна з фініками та кокосовою стружкою vegan