Веганський гарбузовий сир

Жовтень 9, 2020

Гарбузовий сир

Нам знадобиться:

  • Гарбузове пюре 200 грам
  • Сік половини лимона
  • Вода чиста 100-150 грам
  • Агар-агар - 2 чайні ложки
  • Оливкова олія -2 столові ложки
  • Харчові дріжджі 2 столові ложки (не плутайте зі звичайними дріжджами) для сирного смаку, можна без них
  • Сіль і спеції за смаком я використовувала 0.5 чайної ложки копченої паприки.
  • Стаціонарний блендер, металевий ківш з товстим дном, віночок, форма під сир.

Спосіб приготування:

Гарбуз має бути тільки запечений - це важливий момент для того щоб сир вийшов. Гарбуз пюрировать занурювальним блендером для отримання однорідної маси в кухлик, в якому будемо доводити до готовності наш сир. При необхідності додавати по трішки воду, консистенція повинна вийти сметано-подібна (рідкувата). Окремо в мисочці змішуємо агар-агар, вода (в цілому у мене пішло 100 грамів води), 1 столову ложку гарбузового пюре, розмішуємо і відставляємо. Тим часом, ставимо кухлик з гарбузовим пюре на середній вогонь нагріваємо до загусання, добре помішувати що-б не підгорав. Додаємо в пюре масло, сік лимона, перемішуємо поки не закипить, додаємо суміш з агар-агаром, варимо ще 3-5 хвилин до потрібного загустіння. Знімаємо з вогню, додаємо харчові дріжджі, сіль, спеції та перемішаємо до однорідного стану. Заливаємо в заздалегідь приготовлену форму (я застеляла скляну форму харчовою плівкою для зручного виймання з неї) остудити і прибрати в холодильник, як мінімум на 1-2 годину

 

Коментарі

Не знайдено дописів

Написати відгук