Веганские наггетсы - No chicken nuggets

Січень 17, 2022

Веганські нагетси - No chicken nuggets

рецепт та фото Ольги Артемової (авторський, викладаю без змін)

Нагетси. Страва сподобається навіть тим, хто думає, що не любить тофу. У цьому рецепті немає жодних незвичайних інгредієнтів. Але з ним доведеться трохи повозитися.

ІНГРЕДІЄНТИ:

  • 700 грам твердого тофу
  • склянка рослинного не курячого бульйону або просто овочевого бульйону

Борошно для панування:

  • 1 склянка безглютенового або звичайного борошна (у кого, що є)
  • 1 столова ложка харчових дріжджів
  • 1 чайна ложка солі
  • 1 чайна ложка цибульного порошку
  • 1 чайна ложка часникового порошку
  • 1/2 чайної ложки меленого білого або чорного перцю
  • 1 склянка хрусткого повітряного рису або будь-яких кукурудзяних пластівців< /li>

"Яєчна" суміш: можна використовувати вже готову або зробити з лляної муки еквівалент 2х яєць 

  • 2 ст. лляної муки
  • 6 ст.л. води, дати постояти пару хвилин

(приблизно, може знадобитися більше, зрозумієте по ходу справи та додайте).

ПРИГОТУВАННЯ:

  1. Тофу заморозити і розморозити, не розтинаючи, двічі. Потім віджати всю воду. Я поклала такий прес та зливала з тарілки. 
  2. Покласти тофу на рушник і віджати рідину, що залишилася.
  3. Розділити тофу на нерівні шматочки.
  4. Приготувати міцний овочевий бульйон, він має бути підсоленим. Залити тофу бульйоном дуже акуратно, щоб не розламалися шматочки. Більшість бульйону вбереться, решту злити.
  5. Змішати всі інгредієнти борошна, крім рисових пластівців. Обваляти акуратно всі шматочки тофу і викласти на пергамент.
  6. Додати на борошно кукурудзяні пластівці та розім'яти їх руками. Змішати із борошном.
  7. Занурити кожен шматочок у яєчну суміш, потім у борошно з кукурудзою. 
  8. Розкласти нагетси на лист, застелений пергаментом, збризкати рослинним маслом.
  9. Випікати 30 хв при температурі 220 градусів, перевернувши через 15 хв.
Коментарі

Не знайдено дописів

Написати відгук