Веганські нагетси - No chicken nuggets
рецепт та фото Ольги Артемової (авторський, викладаю без змін)
Нагетси. Страва сподобається навіть тим, хто думає, що не любить тофу. У цьому рецепті немає жодних незвичайних інгредієнтів. Але з ним доведеться трохи повозитися.
ІНГРЕДІЄНТИ:
- 700 грам твердого тофу
- склянка рослинного не курячого бульйону або просто овочевого бульйону
Борошно для панування:
- 1 склянка безглютенового або звичайного борошна (у кого, що є)
- 1 столова ложка харчових дріжджів
- 1 чайна ложка солі
- 1 чайна ложка цибульного порошку
- 1 чайна ложка часникового порошку
- 1/2 чайної ложки меленого білого або чорного перцю
- 1 склянка хрусткого повітряного рису або будь-яких кукурудзяних пластівців< /li>
"Яєчна" суміш: можна використовувати вже готову або зробити з лляної муки еквівалент 2х яєць
- 2 ст. лляної муки
- 6 ст.л. води, дати постояти пару хвилин
(приблизно, може знадобитися більше, зрозумієте по ходу справи та додайте).
ПРИГОТУВАННЯ:
- Тофу заморозити і розморозити, не розтинаючи, двічі. Потім віджати всю воду. Я поклала такий прес та зливала з тарілки.
- Покласти тофу на рушник і віджати рідину, що залишилася.
- Розділити тофу на нерівні шматочки.
- Приготувати міцний овочевий бульйон, він має бути підсоленим. Залити тофу бульйоном дуже акуратно, щоб не розламалися шматочки. Більшість бульйону вбереться, решту злити.
- Змішати всі інгредієнти борошна, крім рисових пластівців. Обваляти акуратно всі шматочки тофу і викласти на пергамент.
- Додати на борошно кукурудзяні пластівці та розім'яти їх руками. Змішати із борошном.
- Занурити кожен шматочок у яєчну суміш, потім у борошно з кукурудзою.
- Розкласти нагетси на лист, застелений пергаментом, збризкати рослинним маслом.
- Випікати 30 хв при температурі 220 градусів, перевернувши через 15 хв.