Сир кешью vegan
рецептом поділилася Осінська Світлана (авторський, викладаю без змін)
Інгредієнти:
- 1,5 чашки кешью (попередньо замочити 4-8 годин, потім промити, злити воду та осушити) (можна замінити на насіння соняшника, виходить не менш смачно!)
- 3 ст.л. зерен дижонської гірчиці
- 3 ст.л. поживних дріжджів
- 1/4 склянки розтопленої кокосової олії;
- 1,5 ст. кленового сиропу (тут можливі варіанти) 1 ч.л. солі - кунжут або горіхи подрібнені, або мелений перець - для обсипання.
Приготування:
- Все змішати в блендері до однорідної маси
- Зміш покласти на плівку, згорнути кулькою
- Охолодити мінімум 4 години, краще довше
- Зняти плівку
- Обвалювати в кунжуті чи кришених горіхах, або в перці кришеному - на смак:)