Паштет з горіхами - пате з горіхів
рецептом поділилася Возняківська Юлія
Інгредієнти:
- 1 склянка горіхів (будь-яких)
- 4-5 шт. в'ялених помідорів
- 1 ст.л. харчових дріжджів (можна купити 2-3 листа норі (чим більше норі, тим яскравішим буде морський смак намазки)
- по 1 ч.л.: асафетиду, чорна сіль
за бажанням можна додати коріандр, мелену шамбалу
- 1/2 ст.л. лимонного соку
- 1 ч.л. пасти місо (або хумусу)
- 1 ч.л. соєвого соусу
за бажанням можна додати 1-2 ст.л. овочевої макухи (морква, буряк)
Приготування:
- Горіхи замочуємо на ніч, зливаємо воду
- Змішуємо всі інгредієнти в блендері, до однорідної маси
смак регулюємо прянощами та лимонним соком, консистенцію - водою