Масло "вершкове" vagan

Травень 12, 2021

Веганське масло без молока

рецепт від Ольги Артемовой (авторський, викладаю без змін)

Інгредієнти:

  • 1/2 склянки несолодкого рослинного молока
  • 1 чайна ложка лимонного соку (або яблучного оцту)
  • 1/4 рафінованого (без запаху) рослинного масла
  • 1 чайна ложка рожевої солі
  • 3 щіпки куркуми
  • 4 чайні ложки соєвого або соняшникової лецитину
  • 1 стакан рідкого рафінована кокосова олії (можна купити тут)

Мої поради:

  • рослинне масло з третього пункту у мене було рапсове, можна і оливкове;
  • стакан - це 250 мл;
  • молоко у мене було рисове (можна і соєве, тільки не мигдальне, у нього занадто виразний смак);
  • звертаю увагу, що і кокосове масло має бути саме рафінованим, без запаху;
  • солі я клала трохи менше - краще так і зробити, щоб зрозуміти, чи подобається вам солоний присмак масла. Можна покласти рівно половину зазначеної солі.

Приготування:

  • в ємність налити молоко і лимонний сік, дати постояти хвилин 10, за цей час молоко може згорнутися, а може і ні, не важливо, все залежить від молока
  • потім додати решту складових у зазначеній послідовності
  • збити занурювальним або звичайним блендером. Маса трохи загусне і стане не прозорою
  • розлити по формах і поставити в холодильник

Їсти можна вже через пару годин
Може зберігатися в холодильнику 3-4 тижні і 1 рік в морозильнику

Коментарі

Не знайдено дописів

Написати відгук