Веганське масло без молока
рецепт від Ольги Артемовой (авторський, викладаю без змін)
Інгредієнти:
- 1/2 склянки несолодкого рослинного молока
- 1 чайна ложка лимонного соку (або яблучного оцту)
- 1/4 рафінованого (без запаху) рослинного масла
- 1 чайна ложка рожевої солі
- 3 щіпки куркуми
- 4 чайні ложки соєвого або соняшникової лецитину
- 1 стакан рідкого рафінована кокосова олії (можна купити тут)
Мої поради:
- рослинне масло з третього пункту у мене було рапсове, можна і оливкове;
- стакан - це 250 мл;
- молоко у мене було рисове (можна і соєве, тільки не мигдальне, у нього занадто виразний смак);
- звертаю увагу, що і кокосове масло має бути саме рафінованим, без запаху;
- солі я клала трохи менше - краще так і зробити, щоб зрозуміти, чи подобається вам солоний присмак масла. Можна покласти рівно половину зазначеної солі.
Приготування:
- в ємність налити молоко і лимонний сік, дати постояти хвилин 10, за цей час молоко може згорнутися, а може і ні, не важливо, все залежить від молока
- потім додати решту складових у зазначеній послідовності
- збити занурювальним або звичайним блендером. Маса трохи загусне і стане не прозорою
- розлити по формах і поставити в холодильник
Їсти можна вже через пару годин
Може зберігатися в холодильнику 3-4 тижні і 1 рік в морозильнику