Карпаччо з буряка та руколою

Травень 21, 2021

Карпаччо з печеного буряка

Інгредієнти:

  • 2 шт. буряка (середнього розміру)
  • пучок руколи
  • 100 грам м'якого тофу (размятого до пасто-подібного стану + оливкова олія)
  • морська сіль
  • чебрець (можна і без нього)
  • перець розе
  • бальзамічний оцет

Приготування:

Варіант 1:

  1. На передодні, ввечері, буряк запікаємо в духовці (або відварюємо, можна на пару)
  2. Нарізаємо буряк тонкими пластин і викладаємо на блюдо
  3. Рукколу промиваємо, обсушуємо, розкладаємо на тарілці і скроплюємо оливковою олією, потім руколи викладаємо на буряк
  4. Посипаємо все зверху крупною сіллю і зверху акуратно викладаємо кнели з тофу
  5. Зверху посипаємо перцем "троянді" і скроплюємо бальзамічним соусом. Перець "троянді" додасть тонкий аромат страви, а бальзамічний оцет - насиченість

Варіант 2:
якщо Ви не знайшли: рукколу, перець "розе" і бальзамічний оцет .... звичайно це блюдо буде виглядати простіше і за смаком може бути не таким вишуканим, але ..... :)

  • рукколу - замінимо будь-якою зеленню
  • перець "розе" -звичайним перцем
  • бальзамічний оцет - не будемо брати:)

Ось що у нас виходить:

повторюємо п. 1 - 2
3. зелень промиваємо, просушуємо
4. в блендер викладаємо тофу, до нього додаємо зелень, спеції (по 0,5 ч.л. асафетиди і чорної солі) і приблизно 1 ст. л. оливкового масла і збиваємо в блендері до однорідної, кремо-подібної маси
5. буряк викладаємо на тарілку і зверху на неї викладаємо кнели

ну ось ... вийшов новий погляд на звичну буряк

Коментарі

Не знайдено дописів

Написати відгук