Карпаччо з печеного буряка
Інгредієнти:
- 2 шт. буряка (середнього розміру)
- пучок руколи
- 100 грам м'якого тофу (размятого до пасто-подібного стану + оливкова олія)
- морська сіль
- чебрець (можна і без нього)
- перець розе
- бальзамічний оцет
Приготування:
Варіант 1:
- На передодні, ввечері, буряк запікаємо в духовці (або відварюємо, можна на пару)
- Нарізаємо буряк тонкими пластин і викладаємо на блюдо
- Рукколу промиваємо, обсушуємо, розкладаємо на тарілці і скроплюємо оливковою олією, потім руколи викладаємо на буряк
- Посипаємо все зверху крупною сіллю і зверху акуратно викладаємо кнели з тофу
- Зверху посипаємо перцем "троянді" і скроплюємо бальзамічним соусом. Перець "троянді" додасть тонкий аромат страви, а бальзамічний оцет - насиченість
Варіант 2:
якщо Ви не знайшли: рукколу, перець "розе" і бальзамічний оцет .... звичайно це блюдо буде виглядати простіше і за смаком може бути не таким вишуканим, але ..... :)
- рукколу - замінимо будь-якою зеленню
- перець "розе" -звичайним перцем
- бальзамічний оцет - не будемо брати:)
Ось що у нас виходить:
повторюємо п. 1 - 2
3. зелень промиваємо, просушуємо
4. в блендер викладаємо тофу, до нього додаємо зелень, спеції (по 0,5 ч.л. асафетиди і чорної солі) і приблизно 1 ст. л. оливкового масла і збиваємо в блендері до однорідної, кремо-подібної маси
5. буряк викладаємо на тарілку і зверху на неї викладаємо кнели
ну ось ... вийшов новий погляд на звичну буряк