Ніжний соус Бешамель
Нам знадобитися:
Ковшик не емальований з товстим дном приблизно на 1 літр, віночок або дерев'яна ложка зручна для не безперервно помішування (щоб уникнути грудочок). Попередньо приготована гаряча вода, стакан 250 мл.
Інгредієнти
- 2 ст. л кокосового масла (оливкового, кукурудзяного чи бо топленого)
- 1,5 ст. л без гірки нутовой борошна (звичайної білої)
- 1 ст. теплої води розвести 1 ст.л соєвого молока або вершків
- Мускатний горіх 0,5 ч. л
- Сіль, перець за смаком
Приготування
- Розігріти рослинне масло в каструлі на середньому вогні.
- Просіяти борошно і додати до масла, активно перемішуючи. Обсмажувати 3 хв., весь час помішуючи. Якщо борошно почне приставати до дна каструлі - зменшити вогонь.
- Додати соєве молоко або інше «Немолочне» молоко і продовжити перемішувати до загустіння киплячого веганскої соусу.
- Коли бажана густота буде досягнута (соус стане ще більш густим при охолодженні), зняти з вогню, посолити, додати спеції.