Сейтан - це пшеничний білок у чистому вигляді. Цей продукт часто використовують у макробіотичному приготуванні, а також у вегетаріанській та веганській кулінарії, і його можна умовно назвати «замінником м'яса», оскільки сейтан готують схожим чином – смажать, варять, роблять біфстроганів, гуляш, фарш тощо.
Є довгий і трудомісткий процес приготування сейтану, але зараз ми пропонуємо вам спрощений спосіб - настільки простий, що у вас абсолютно точно все вийде з першого разу!
Нам знадобиться:
наступні два пункти - додаємо: за бажанням та за наявністю:)
під "чашкою" мається на увазі БУДЬ-ЯКА ємність, яку ви можете відміряти кількість продукту (чашка, склянка, банку та ін.)
Бульйон для варіння:
Приготування:
1. Беремо велику чашку і дуже добре перемішайте в ній усі сухі інгредієнти, а в окремій чашці змішайте овочевий бульйон, соєвий соус, томатну пасту та оливкову олію (доводимо до однорідної маси). ВАЖЛИВО, кількість рідини, що вливається, в сухі інгредієнти повинні бути 1:2 тобто. на 1,5 склянки глютена, 75 склянки рідини (рідина включає і соєвий соус, і бульйон, і томатну пасту, і оливкову олію). Якщо води буде багато, глютен розвалюватиметься при вимішуванні. Якщо рідини мало, її завжди можна додати:)
2. Тепер у масі сухих інгредієнтів, у центрі, робимо деяку подібність колодязя і туди заливаємо рідку суміш. Тепер замішуємо тісто (краще руками), щоб вийшла липка куля. Потім, розминаємо кулю ще протягом 2 хв., після чого відкладемо її у бік на 10 хвилин
3. Тим часом готуємо бульйон для варіння: змішуємо всі інгредієнти для бульйону
4. Розрізаємо кулю з тіста на 3 частини (для цього потрібно докласти деяких зусиль), кладемо шматочки в бульйон, накриваємо кришкою і доводимо до кипіння, після чого відкриваємо кришку і зменшуємо вогонь до середнього.
5. Залишаємо сейтан варитися приблизно на годину. Після цього вимикаємо вогонь і даємо півгодини в гарячому бульйоні
Сейтан готовий!
Зберігати його можна до 2 тижнів - обов'язково прямо в рідині
Вихід: близько 450-500 грамів готового продукту
Не знайдено дописів
Написати відгук