Матар алу таркарі або тушковані овочі з сиром
Час приготування 40 хвилин
2 ст. л топленого (гі) або рослинного масла
6 гвоздик
½ ч. л меленого насіння кардамону
3 лаврові листки
6 картоплин, начищених і нарізаних кубиками
450 г зеленого горошку
1 ч. л куркуми
1 ¾ чашки (425 мл) води
1 ч. л натертого свіжого імбиру
6 середніх помідорів, нарізаних на четвертинки
¼ ч. л натертого свіжого мускатного горіха
½ ч. л цукор
2 ч. л солі
2/3 чашки (150 мл) сметани
1 ст. л нарізану листя коріандру або петрушки
¾ чашки (100г) мигдалю злегка обсмаженого
225 г панира (або тофу), нарізаного кубиками і обсмаженого у фритюрі (можна на топленому маслі на сковороді)
У розігріту велику каструлю з товстим дном кладемо масло на середньому вогні. Коли масло розігріється кидаємо гвоздику, палички кориці, розмелений кардамон і лавровий лист. Помішуючи обсмажуємо 30 секунд, потім покладіть картоплю. Жарт 5 хвилин, час від часу помішуючи, поки картопля не обжарится до світло - коричневого кольору. Додайте горошок і куркуму. Один раз розмішайте, налийте води, закрийте кришкою і варіть 10 хвилин. Потім покладіть помідори, імбир мускатний горіх, цукор і сіль. Розмішайте і варіть з закритою кришкою ще 5 хвилин. Додайте сметану, коріандр або петрушку, мигдаль і кубики паніра (або тофу). Перед подачею вийміть цільні прянощі.
Не знайдено дописів
Написати відгук