Матар алу таркарі

Лютий 1, 2020

Матар алу таркарі або тушковані овочі з сиром

Час приготування 40 хвилин

  • 2 ст. л топленого (гі) або рослинного масла

  • 6 гвоздик

  • 2 палички кориці

  • ½ ч. л меленого насіння кардамону

  • 3 лаврові листки

  • 6 картоплин, начищених і нарізаних кубиками

  • 450 г зеленого горошку

  • 1 ч. л куркуми

  • 1 ¾ чашки (425 мл) води

  • 1 ч. л натертого свіжого імбиру

  • 6 середніх помідорів, нарізаних на четвертинки

  • ¼ ч. л натертого свіжого мускатного горіха

  • ½ ч. л цукор

  • 2 ч. л солі

  • 2/3 чашки (150 мл) сметани

  • 1 ст. л нарізану листя коріандру або петрушки

  • ¾ чашки (100г) мигдалю злегка обсмаженого

  • 225 г панира (або тофу), нарізаного кубиками і обсмаженого у фритюрі (можна на топленому маслі на сковороді)

У розігріту велику каструлю з товстим дном кладемо масло на середньому вогні. Коли масло розігріється кидаємо гвоздику, палички кориці, розмелений кардамон і лавровий лист. Помішуючи обсмажуємо 30 секунд, потім покладіть картоплю. Жарт 5 хвилин, час від часу помішуючи, поки картопля не обжарится до світло - коричневого кольору. Додайте горошок і куркуму. Один раз розмішайте, налийте води, закрийте кришкою і варіть 10 хвилин. Потім покладіть помідори, імбир мускатний горіх, цукор і сіль. Розмішайте і варіть з закритою кришкою ще 5 хвилин. Додайте сметану, коріандр або петрушку, мигдаль і кубики паніра (або тофу). Перед подачею вийміть цільні прянощі.

Коментарі

Не знайдено дописів

Написати відгук