Веганський йогуртовий торт

Лютий 12, 2022

Торт веганський - йогуртовий крем з агар-агаром

Основа

  • 1 склянка будь-яких горіхів (можна мікс)
  • 0,5 склянки фініків
  • 0.5 склянки вівсянки
  • 2-3 ст. л рослинного молока будь-якого
  • Щіпка солі

Йогуртовий шар

  • 500 грам рослинного йогурту
  • 150 грам рослинного молока або води
  • 100 грам кокосових вершків з бляшанки
  • 6 грам агар-агару гарного (1200)
  • цукор до смаку - у мене 100 грам

Ягідний шар

  • 400 г полуниці (у мене заморожене пюре) ягоди можуть бути будь-які
  • 0,5 ст. л. кокосового цукру або звичайного
  • 6-7 грам агар-агару

Приготування

Основа: 

  1. Горіхи, замочені на ніч добре промити 
  2. Фініки обов'язково замочити на 30 хвилин потім очистити їх від кісточки
  3. У блендері з'єднати всі інгредієнти для основи та на середній швидкості подрібнити на середні шматочки.
  4. Форму змастити кокосовою олією та викласти готову суміш - основу
  5. Підсушити в духовці при температурі 170-180 градусів 20 хв.

Готуємо йогуртовий шар, він готується на пару:

    Нам необхідні три ємності для приготування 

  1. Беремо невелику ємність наливаємо вершки додаємо агар-агар, рослинне молоко та цукор, перемішуємо
  2. Ставимо ємність на вогонь, після закипання проварюємо не більше 60 секунд
  3. Беремо ще дві ємкості в одну наливаємо трохи води і ставимо в неї іншу з йогуртом
  4. Виливаємо на основу і чекаємо повного застигання (агар застигає швидко) до йогуртової основи ви можете додати абрикоси або персики, манго
  5. Останній ягідний шар

  6. У невеликій каструлі, з товстим дном, з'єднуємо ягідне пюре, цукор, чайну ложку лимонного соку для фіксації кольору та агар-агар
  7. Добре перемішуємо і ставимо на вогонь постійно помішуємо доводимо до кипіння
  8. Чекаємо, поки охолоне до кімнатної температури і акуратно покриваємо наш торт ягідним шаром
  9. Прибираємо в прохолодне місце або на нижню полицю холодильника до повного застигання

  10. Приємного апетиту!!!

Коментарі

Не знайдено дописів

Написати відгук