Торт веганський - йогуртовий крем з агар-агаром
Основа
- 1 склянка будь-яких горіхів (можна мікс)
- 0,5 склянки фініків
- 0.5 склянки вівсянки
- 2-3 ст. л рослинного молока будь-якого
- Щіпка солі
Йогуртовий шар
- 500 грам рослинного йогурту
- 150 грам рослинного молока або води
- 100 грам кокосових вершків з бляшанки
- 6 грам агар-агару гарного (1200)
- цукор до смаку - у мене 100 грам
Ягідний шар
- 400 г полуниці (у мене заморожене пюре) ягоди можуть бути будь-які
- 0,5 ст. л. кокосового цукру або звичайного
- 6-7 грам агар-агару
Приготування
Основа:
- Горіхи, замочені на ніч добре промити
- Фініки обов'язково замочити на 30 хвилин потім очистити їх від кісточки
- У блендері з'єднати всі інгредієнти для основи та на середній швидкості подрібнити на середні шматочки.
- Форму змастити кокосовою олією та викласти готову суміш - основу
- Підсушити в духовці при температурі 170-180 градусів 20 хв.
Готуємо йогуртовий шар, він готується на пару:
Нам необхідні три ємності для приготування
- Беремо невелику ємність наливаємо вершки додаємо агар-агар, рослинне молоко та цукор, перемішуємо
- Ставимо ємність на вогонь, після закипання проварюємо не більше 60 секунд
- Беремо ще дві ємкості в одну наливаємо трохи води і ставимо в неї іншу з йогуртом
- Виливаємо на основу і чекаємо повного застигання (агар застигає швидко) до йогуртової основи ви можете додати абрикоси або персики, манго
Останній ягідний шар
- У невеликій каструлі, з товстим дном, з'єднуємо ягідне пюре, цукор, чайну ложку лимонного соку для фіксації кольору та агар-агар
- Добре перемішуємо і ставимо на вогонь постійно помішуємо доводимо до кипіння
- Чекаємо, поки охолоне до кімнатної температури і акуратно покриваємо наш торт ягідним шаром
- Прибираємо в прохолодне місце або на нижню полицю холодильника до повного застигання
Приємного апетиту!!!