Веганський білий шоколад

Січень 17, 2022

Веганський шоколад рецепт

рецепт від Ольги Артемової (авторський, викладаю без змін)

Смак - м'який, вершковий. Одна плитка із вишнею. Можна робити і з горіхами

ІНГРЕДІЄНТИ:

  • 120 мл масла какао, розтопленого
  • 1/4 склянки цукрової пудри
  • 1/3 склянки вершків з кеш'ю (робимо самі) 
  • 1 чайна ложка ванільного екстракту
  • 1 чайна ложка рідкого соєвого лецитину або 4 ч.л. у гранулах

Приготування:

  1. Розтопити масло какао на водяній бані. Вилити масло|мастило| в ємність, додати|добавляти| цукрову пудру, ретельно розмішати.
  2. Зробити вершки, збивши в блендері горіхи кешью з водою в пропорції 1/3. Можна зробити більше, ніж у рецепті і застосовувати, як молоко. Розлити формами.

Порада:

  • форми гнучкі і щоб вони не гнулися по дорозі в холодильник, поставте їх на обробну дошку, на ній і ставте в холодильник.
  • я сухі ягоди вишні примазала зверху шоколадом. Але це необов'язково.

Особливо підкреслюю - солодкий шоколад чудово поєднується з кисленькою сухою вишнею. Дуже рекомендую спробувати!

Ще один момент. Потрібно враховувати, що шоколад просто повинен бути солодким, інакше він буде несмачним.

Я теж намагаюся робити все з кокосовим цукром.

Шоколадна суміш почала застигати буквально в руках, тому форму для цукерок я заповнювала ложкою. Поставити форми із шоколадом у холодильник.

Як тільки шоколад застигне (мін через 40), прикрийте його харчовою плівкою і дайте так постояти 2 доби в холодильнику. Він не буде дуже жорстким, тому зберігати його доведеться в холодильнику. За смаком він перевершує будь-які покупні шоколадки. Він ніжний, з молочними нотками, що тане у роті.

Я спеціально так часто вживала слово холодильник, щоб ніхто не вирішив, що він остаточно застигне при кімнатній температурі.

Коментарі

Не знайдено дописів

Написати відгук