Веганські шоколадний Брауні без яєць
рецептом поділилася Осинська Світлана (веган, м.Вінниця)
Інгредієнти:
- 1 чашка міцного заварного кави
- 1/2 чашки свіжовичавленого апельсинового соку
- цедра 1 апельсина
- 1 ч. л. солі
- 1,5 чашки цукру
- 1 пакетик ванільного цукру
- 2/3 чашки рослинного рафінованого масла
- 60 мл яблучного оцту
- 3 чашки борошна
- 0,5 чашки Кероб або какао порошку
- 3-4 ст. л. кунжуту (за бажанням)
- 2 ч. л. соди розведені в 4 ст. л. теплої води
Приготування:
- Варимо міцну каву - 1 чашка
- Остуджують і додаємо туди 1/2 чашки свіжовичавленого апельсинового соку + цедру 1 апельсина + 1 ч.л. солі + 1,5 чашки цукру + ваніль + 2/3 чашки рослинного рафінованого масла 2/3 чашки. Все це збивати в міксері на нормальних оборотах. В кінці збивання додаємо 60 мл яблучного оцту і продовжити збивати ще трохи
- Просіваємо 3 чашки борошна в цей час
- Зменшуємо обертів і потроху всипаємо борошно і (3 чашки) кероб (0,5 чашки)
- Продовжуємо збивати до однорідної маси, щоб не залишалося грудочок. вимикаємо міксер
- Додаємо 3-4 ст. л. кунжуту
- У чашці розводимо 2 ч. л. соди + 4 ст. л. теплої води і вливаємо цю суміш в тісто, перемішуємо до однорідності, але швидко
- Попередньо розігріваємо духовку до 180 градусів
- Форму змащуємо кокосовим маслом або викладаємо пергаментом (пергамент теж змащуємо маслом) і обсипати манкою або білими сухарями
пергамент буде легко укладатися якщо його попередньо злегка змочити водою
10. Виливаємо половину суміші в форму, викладаємо акуратно вишеньки, потім другу половину і знову вишеньки
Вони потонуть в тісті, так і потрібно :) Викладаємо, але не висипаємо, щоб тісто не просіло під фруктами.
11. Готову форму ставимо в розігріту духовку приблизно на 50 хв. Готовність перевіряємо зубочисткою
Прикрашаємо на свій розсуд, цукровою пудрою, кремом з кокосового молока або цукровою глазур'ю (карамель).
