Пісний веганські Брауні з вишнею

Травень 23, 2021

Веганські шоколадний Брауні без яєць

рецептом поділилася Осинська Світлана (веган, м.Вінниця)

Інгредієнти:

  • 1 чашка міцного заварного кави
  • 1/2 чашки свіжовичавленого апельсинового соку
  • цедра 1 апельсина
  • 1 ч. л. солі
  • 1,5 чашки цукру
  • 1 пакетик ванільного цукру
  • 2/3 чашки рослинного рафінованого масла
  • 60 мл яблучного оцту
  • 3 чашки борошна
  • 0,5 чашки Кероб або какао порошку
  • 3-4 ст. л. кунжуту (за бажанням)
  • 2 ч. л. соди розведені в 4 ст. л. теплої води

Приготування:

  1. Варимо міцну каву - 1 чашка
  2. Остуджують і додаємо туди 1/2 чашки свіжовичавленого апельсинового соку + цедру 1 апельсина + 1 ч.л. солі + 1,5 чашки цукру + ваніль + 2/3 чашки рослинного рафінованого масла 2/3 чашки. Все це збивати в міксері на нормальних оборотах. В кінці збивання додаємо 60 мл яблучного оцту і продовжити збивати ще трохи
  3. Просіваємо 3 чашки борошна в цей час
  4. Зменшуємо обертів і потроху всипаємо борошно і (3 чашки) кероб (0,5 чашки)
  5. Продовжуємо збивати до однорідної маси, щоб не залишалося грудочок. вимикаємо міксер
  6. Додаємо 3-4 ст. л. кунжуту
  7. У чашці розводимо 2 ч. л. соди + 4 ст. л. теплої води і вливаємо цю суміш в тісто, перемішуємо до однорідності, але швидко
  8. Попередньо розігріваємо духовку до 180 градусів
  9. Форму змащуємо кокосовим маслом або викладаємо пергаментом (пергамент теж змащуємо маслом) і обсипати манкою або білими сухарями

пергамент буде легко укладатися якщо його попередньо злегка змочити водою

10. Виливаємо половину суміші в форму, викладаємо акуратно вишеньки, потім другу половину і знову вишеньки

Вони потонуть в тісті, так і потрібно :) Викладаємо, але не висипаємо, щоб тісто не просіло під фруктами.

11. Готову форму ставимо в розігріту духовку приблизно на 50 хв. Готовність перевіряємо зубочисткою

Прикрашаємо на свій розсуд, цукровою пудрою, кремом з кокосового молока або цукровою глазур'ю (карамель).

Коментарі

Не знайдено дописів

Написати відгук