Мигдальний несирок vegan

Вересень 3, 2021

Рецепт від Світлани Осинського (Іспанія)

Інгредієнти:

  • 300-350 гр. сухого чищеного мигдалю (можна не чищений, тоді він буде з коричневими вкрапленнями)
  • сік 1 лимона
  • 3-4 ст. л. яблучного оцту
  • 3 ст. л. коричневого цукру
  • щіпка солі
  • 2-3 ст. л. кокосових вершків
  • 0,5 ч. л. агар-агара (густина 1200)
  • 3 ст. л. (з гіркою) кукурудзяного крохмалю
  • опціонально - 0,5 ст. попередньо зволоженою журавлини або вишні (можна без них)

Приготування:

  1. Мигдаль замочуємо на добу (можна на двоє) в холодній воді. Дуже важливо міняти воду кожні 12 годин, і якщо ви залишаєте на 2ое доби, то краще зберігати в холодильнику. Після цього злити воду і добре промити фільтрованої водою. Якщо мигдаль не була чищений, на цьому етапі відокремлюємо мигдаль від шкурок. Промитий мигдаль поміщаємо в чашу блендера.
  2. Доливаємо фільтровану воду на 3-4 см вище мигдалю.
  3. Додаємо: сік 1 лимона, 3-4 ст.л. яблучного оцту, 3 ст.л. коричневого цукру, дрібку солі, 2-3 с.л. кокосових вершків, 0,5 ч.л. агар-агар, 3 ст.л. з гіркою кукурудзяного крохмалю. Включаємо блендер. Якщо суміш виходить дуже густий, можемо додати ще трохи води. Завдання щоб все дрібно перемолола в однорідну мелкодісперстних суміш.
  4. Виливаємо суміш у каструльку з товстим дном. І варимо на маленькому вогні, постійно перемішуючи віночком (Ложка і лопатка не підходять для цієї мети тому що тоді сир вийде неоднорідним). Коли сир почне густіти, продовжуємо заважати, поки не почнуть з'являтися лопатися бульбашки. Проварюємо ще 1 хвилину, постійно помішуючи для активації агар-агар. Вимикаємо вогонь.
  5. Додаємо суху журавлину або вишню. Все перемішуємо і розливаємо в формочки.
  6. Остужіваем на повітрі і потім поміщаємо ще на 12 годину в холодильник. У формочки можна покласти пергамент або не прокладати нічого, якщо сир приготовлений правильно, він вільно в принципі відділяється від форми.
  7. Перевертаємо на тарілку. Подаємо з вишневим або полуничним варенням (з червоних ягід). За смаком він схожий на дієтичний дитячий сирок або фету. Можна використовувати як начинку для млинчиків.
Коментарі

Не знайдено дописів

Написати відгук