Солодкий крекер (на патоці) - пісне печиво на патоці
Інгредієнти:
- 280 грам борошно пшеничне цільнозернове
- 75 грам масло рослинне
- 50 грам очеретяної патоки (печиво буде шоколадного кольору; якщо потрібно світле-використовуйте кукурудзяну патоку)
- 1 ч. л. розпушувача
- 0,25 ч. л. ваніліну
- 60 мл. води (тепла)
Приготування:
- З'єднайте ВСЕ сухі інгредієнти і добре перемішайте
- З'єднайте рідкі інгредієнти, добре перемішайте до однорідності
- Влийте рідина в суху суміш і замісити еластичне тісто
- Дайте тесту відпочити в холодильнику 30 хв.
- Розкачайте тісто тонким шаром (3 мм) на пергаментному папері, виріжте формочками печиво, приберіть зайве тісто
- Розігрійте духовку до 180°С, випікайте печиво 10 хв.
- Дайте печиву добре охолонути
варіант з цукром:
- борошно 230 грамів.
- 50 грам цукрової пудри
пропорції інших продуктів зберігаються ті ж
Нотатки на полях:
- це печиво можна робити солоним, а так само з додаванням трав
- якщо тісто виходить злегка вологим, додайте трохи борошна, тому що патока рідка, але цілісне борошно в себе бере більше води ніж звичайна біла. Тому дивіться на консистенцію тіста і регулюйте її борошном, але по трішки додаючи її