Пісні крекери

Травень 15, 2021

Солодкий крекер (на патоці) - пісне печиво на патоці

Інгредієнти:

  • 280 грам борошно пшеничне цільнозернове
  • 75 грам масло рослинне
  • 50 грам очеретяної патоки (печиво буде шоколадного кольору; якщо потрібно світле-використовуйте кукурудзяну патоку)
  • 1 ч. л. розпушувача
  • 0,25 ч. л. ваніліну
  • 60 мл. води (тепла)

Приготування:

  1. З'єднайте ВСЕ сухі інгредієнти і добре перемішайте
  2. З'єднайте рідкі інгредієнти, добре перемішайте до однорідності
  3. Влийте рідина в суху суміш і замісити еластичне тісто
  4. Дайте тесту відпочити в холодильнику 30 хв.
  5. Розкачайте тісто тонким шаром (3 мм) на пергаментному папері, виріжте формочками печиво, приберіть зайве тісто
  6. Розігрійте духовку до 180°С, випікайте печиво 10 хв.
  7. Дайте печиву добре охолонути

варіант з цукром:

  • борошно 230 грамів.
  • 50 грам цукрової пудри

пропорції інших продуктів зберігаються ті ж

Нотатки на полях:

  • це печиво можна робити солоним, а так само з додаванням трав
  • якщо тісто виходить злегка вологим, додайте трохи борошна, тому що патока рідка, але цілісне борошно в себе бере більше води ніж звичайна біла. Тому дивіться на консистенцію тіста і регулюйте її борошном, але по трішки додаючи її
Коментарі

Не знайдено дописів

Написати відгук