Панелле - оладьи з нутового борошна

Травень 18, 2021

Що можна приготувати з нутовой борошна

Інгредієнти:

  • 250 грам нутового борошна 
  • 1 л. води 
  • чорна Гімалайська сіль (за смаком)
  • петрушка і насіння фенхелю (за смаком)
  • асафетида (за смаком)

можна додати 50 грамів харчових дріжджів (не плутати з пекарськими) 

Приготування:

1. Воду ставимо на маленький вогонь і додаємо сіль, коли сіль розчиниться повільно всипаємо нутове борошно і відразу розмішуємо грудочки (можна розмішати блендером до однорідної маси), постійно помішуючи дочекаємося загустіння, коли маса почала булькати - кладемо спеції і зелень, харчові дріжджі (за бажанням) і з цього моменту варимо 10-15 хв. постійно помішуючи. Маса готова, коли її вже важко місити і вона практично стає однією масою (коли викладаю на деко, перевертаючи каструльку, то маса випадає вся).

2. На деко викладаємо Пекарській папір, можна використовувати прості великі тарілки без паперу

наступний пункт намагаємося робити максимально швидко :) тому маса швидко схоплюється

3. Не знімаючи нутовую масу з вогню, потроху викладаємо її на деко і розмазує, рівномірно заповнюючи деко тонким шаром (приблизно 0,5 см) гарячої маси, після чого відставляємо в сторону і даємо йому охолонути.
4. Частину нутовой маси таким же способом намазуємо на наступний деко або плоскі тарілки (можна використовувати будь-який посуд, бажано щоб її дно було рівним)
5. Через пару хвилин, коли все охололо, розрізах все на квадратики, або трикутнички, або на будь-яку іншу форму :)
6. На добре розігріту сковороду наливаємо рослинне масло і підсмажуємо Панелле до золотистого кольору, з обох сторін. Потім викладаємо на блюдо і подаємо до столу. Щоб Панелле залишилися хрусткими - на час охолодження не накривати їх

Нотатки на полях:
- цієї порції вистачає щоб намазати її на 2 великих дека
- так само можна використовувати духовку для підсмажування Панелле
- мега смачне блюдо :)

Коментарі

Не знайдено дописів

Написати відгук