Італійське печиво біскотті

Травень 22, 2021

Простий рецепт біскотті - веганське

Веганський, пісний рецепт (без молочних продуктів) від Оксани Василенко

Інгредієнти:

  • 1 стакан води (може бути більше)
  • 2 ст. л. льняної муки (подрібнити лляні насіння в кавомолці або купити готову)
  • 1 середній банан
  • по 50 грам сухофруктів: ізюм, фініки, інжир (можна використовувати БУДЬ які є в наявності)
  • 1 ч. л. соди погашеної лимонним соком
  • 4 стакан цільнозерновий борошна
  • 100 грам мигдалю (можна використовувати БУДЬ горіхи які є в наявності)
  • 5 ст. л. рослинної олії
  • прянощі: гвоздика, кориця, мускатний горіх, (можна використовувати ті які подобаються)

Приготування:

  1. Лляну борошно заливаємо 4-ма столовими ложками води і даємо трохи постояти, щоб мука набухла
  2. Банан розминаємо виделкою до стану каші і змішуємо з лляної кашкою
  3. Сухофрукти дрібно нарізаємо, а горіхи подрібнюємо в блендері, щоб вони були приблизно одного розміру з сухофруктами
  4. Змішуємо ВСЕ інгредієнти, крім борошна і соди
  5. Потім додаємо борошно і погашену соду. вимішуємо тісто
  6. Поділяємо на 2 частини. Посипаємо стіл борошном і розгортаємо дві "ковбаски". Викладаємо на деко
  7. ПЕРША випічка: 30 хв. при температурі 180°С
  8. ВАЖЛИВО! вчасно дістати з духовки тому це НЕ повна готовність печива
  9. Виймаємо з духовки, даємо трохи охолонути і нарізаємо гарячими по діагоналі на шматочки шириною до 1,5 см
  10. ДРУГА випічка: викладаємо знову на деко і допікаємо при температурі 180 ° С до золотистого кольору кожну сторону
  11. Готове печиво дістаємо з духовки, викладаємо на решітку, даємо охолонути і підсохнути
Коментарі

Не знайдено дописів

Написати відгук