Простий рецепт біскотті - веганське
Веганський, пісний рецепт (без молочних продуктів) від Оксани Василенко
Інгредієнти:
- 1 стакан води (може бути більше)
- 2 ст. л. льняної муки (подрібнити лляні насіння в кавомолці або купити готову)
- 1 середній банан
- по 50 грам сухофруктів: ізюм, фініки, інжир (можна використовувати БУДЬ які є в наявності)
- 1 ч. л. соди погашеної лимонним соком
- 4 стакан цільнозерновий борошна
- 100 грам мигдалю (можна використовувати БУДЬ горіхи які є в наявності)
- 5 ст. л. рослинної олії
- прянощі: гвоздика, кориця, мускатний горіх, (можна використовувати ті які подобаються)
Приготування:
- Лляну борошно заливаємо 4-ма столовими ложками води і даємо трохи постояти, щоб мука набухла
- Банан розминаємо виделкою до стану каші і змішуємо з лляної кашкою
- Сухофрукти дрібно нарізаємо, а горіхи подрібнюємо в блендері, щоб вони були приблизно одного розміру з сухофруктами
- Змішуємо ВСЕ інгредієнти, крім борошна і соди
- Потім додаємо борошно і погашену соду. вимішуємо тісто
- Поділяємо на 2 частини. Посипаємо стіл борошном і розгортаємо дві "ковбаски". Викладаємо на деко
- ПЕРША випічка: 30 хв. при температурі 180°С
- ВАЖЛИВО! вчасно дістати з духовки тому це НЕ повна готовність печива
- Виймаємо з духовки, даємо трохи охолонути і нарізаємо гарячими по діагоналі на шматочки шириною до 1,5 см
- ДРУГА випічка: викладаємо знову на деко і допікаємо при температурі 180 ° С до золотистого кольору кожну сторону
- Готове печиво дістаємо з духовки, викладаємо на решітку, даємо охолонути і підсохнути