Домашній хліб на заквасці

Лютий 12, 2021

Хліб на заквасці з цільно зерновий борошна

Нам знадобиться

  • 2 ч. л солі
  • 1 ст. л цукру
  • 1 ст. води (стакан 250 мл)
  • 1 ст. л закваски
  • 500 грам борошна (борошно можна змішувати за бажанням) наприклад, цільно зернова і біла звичайна.
  • Кокосове масло для рясного змазування форми.

Можна використовувати всілякі присипки (кунжут, календжи, кумін ……..)

Приготування

У глибокій мисці змішуємо сіль, цукор, закваску (можна додавати солод) воду, добре розмішуємо. Поступово втручаємося борошно і вимішуємо тісто поки воно не стане відлипати від рук залишаємо на столі, добре змащуємо маслом форму кладемо наш майбутній хліб.

Форму з хлібом необхідно поставити в теплому приміщенні без протягів на 7-10 годин в залежності від температури в кімнаті. Тісто має збільшитися в 2-3 рази.

Ставимо в розігріту духовку 180 на 1 годину 12 хвилин.

Виймаємо з форми хліб і даємо йому охолонути.

Коментарі

Не знайдено дописів

Написати відгук