Листя дерева каррі, що виростає в районах Південно-Західної Азії, широко застосовують в індійській кулінарії і медицині.
Листя карі нагадують лавр, але з вираженим анісовим і цитрусовим ароматом.
Використовують приправу з листя каррі в гарячих перших стравах, стравах з круп, овочів, надаючи специфічний, східний пряний аромат страв. Застосовують каррі в виготовленні різних соусів, включають до складу всіляких комплексних приправ.
Вживання в їжу листя каррі благотворно позначається на здоров'я людини, завдяки наявності в приправі комплексу вітамінів, мінералів, макроелементів.
Також в аюрведичній медицині листя каррі цінуються за унікальний склад, який дозволяє зцілити багато недуг. Різні препарати, виготовлені з листя каррі, успішно лікують хвороби очей, усувають проблеми з травним трактом, допомагають в боротьбі з діабетом.
Не знайдено дописів
Написати відгук