Кероб або Єгипетська фіга - кероб рецепти

Листопад 29, 2020

Кероб - що це за продукт?

Кероб - це стручкові плоди вічнозеленого ріжкового дерева, що росте в середземноморських країнах, а саме - в Італії, Іспанії, на Кіпрі та ін. У сирому вигляді даний продукт неїстівний. Але після того як його в незрілому вигляді зривають і сушать на сонці, він стає дуже солодким і смачним. Зовні кероб мало чим відрізняється від звичайного какао-порошку, хіба що відтінком коричневого кольору. Однак за смаком він більше насичений і солодкий. Крім того, істотна різниця між двома представленими продуктами полягає в тому, що розфасований кероб не містить в собі ароматизаторів та інших хімічних речовин, які досить часто додають в какао-порошок, шоколад та ін.


Не можна залишити без уваги і той факт, що ріжкове дерево, яке дає такий корисний продукт, не схильне до захворювань деревної губки. У зв'язку з цим його ніколи не обприскують хімікатами, що є величезним плюсом для готового порошку.

Історична довідка У Стародавній Греції кероб був відомий під назвою «єгипетська фіга». Такі тверді і гладкі насіння стручкових мали абсолютно ідентичний вага і форму. Завдяки цьому вони довгий час виступали мірою маси під арабською назвою «карат». Слід зазначити, що ця дольная одиниця виміру використовується і сьогодні (в ювелірній справі і фармацевтиці).

Особливості продукту Кероб - що це за продукт? Відповівши на поставлене запитання, слід перейти до з'ясування того факту, чи корисний цей інгредієнт, або його небажано вживати в їжу. Далеко не всі знають, але даний порошок дивно багатий натуральними харчовими волокнами, які надають благотворну дію на мікрофлору кишечника. Крім того, на відміну від какао-бобів, він набагато солодший і під час приготування будь-якого десерту не вимагає додаткового використання рафінованого цукру.

Так в чому ж ще переваги такого продукту, як кероб? Корисні властивості цього порошку полягають в наступному.

  • По-перше, він містить в собі величезну кількість мінеральних речовин (кальцій, фосфор, калій, магній, залізо, нікель, мідь, марганець, барій) і вітамінів (А, В2, В і D). При цьому кероб на 8% складається з протеїну.
  • По-друге, представлений продукт істотно знижує засвоєння надлишкового холестерину під час прийому їжі. Варто також відзначити, що гіпохолестеринову здатність Кероб в 2 рази сильніше, ніж у інших харчових волокон.
  • По-третє, на відміну від какао і кави, такий порошок не містить в собі психотропних речовин, а саме - теоброміну і кофеїну, які присутні у всіх шоколадних виробах і досить часто викликають алергічні реакції і звикання.
  • По-четверте, кероб (рецепти з цим продуктом будуть представлені нижче) не включає до свого складу таку речовину, як фенілтіламін, що викликає мігрень і головні болі, а також фромамін, що сприяє появі алергічної висипки, прищів.
  • По-п'яте, в Кероб відсутня щавлева кислота, яка не дає організму накопичувати такі необхідні для здорової шкіри і кісток елементи, як цинк і кальцій. Ті, хто вважають за краще цього порошку звичайний батончик з какао, досить часто стикаються з появою прищів на обличчі.
  • По-шосте, кероб містить в собі складні вуглеводи, а також дубильні речовини. Що стосується першого елемента, то він робить порошок більш клейким, сприяє швидкому поглинанню рідини і діє аналогічно загусники. Дубильні речовини цього продукту пов'язують токсини, а в подальшому виводять їх з організму. Таким чином, якщо ви почуєте питання: «Кероб - що це за продукт?» - можна сміливо відповісти, що даний інгредієнт являє собою аналог какао, але є солодшим і корисним для організму.

Застосування в кулінарії: Такий порошок є хорошим замінником цукрового піску і какао в кондитерських і шоколадних виробах. Кероб активно використовується при виготовленні темної і білої глазурі, не змінюючи їх оригінальний колір і запах кінцевого виробу. Застосування такого продукту скорочує використання цукрового піску. Крім того, в стрічкових плодах ріжкового дерева міститься речовина, яка носить назву «смола», або «камедь». Завдяки цьому елементу, порошок дуже часто використовують в кулінарії в якості натурального згущувача і стабілізатора.

Про те, як використовувати кероб, де купити даний продукт, і іншу інформацію про нього, ви зможете дізнатися трохи нижче. Вартість товару за ціною даний порошок не сильно відрізняється від звичного какао. Однак купити його більш ніж проблематично. У звичайні супермаркети і продуктові магазини його завозять вкрай рідко. З чим це пов'язано - незрозуміло. Адже він набагато корисніше, солодше і смачніше какао-порошку. Якщо ви все-таки захочете ним поласувати, то рекомендується звернутися в спеціалізовані інтернет-магазини.

Рецепт №1 - Смузі з банана, Кероб і фініків

Для приготування напою вам знадобиться (2 порції)

  • 1 банан;
  • 5 фініків без кісточок;
  • 2-3 ст.л. порошку керобу;
  • баночка веганського йогурту.

Приготування:

Банан поламати і викласти в чашу для блендера, туди ж додати фініки, кероб і йогурт. Збийте блендером до однорідної маси. Розлийте смузі по склянках. Прикрасити можна шматочками порізаних фініків.


Рецепт №2 - Кольорові млинці з Кероб

Рецепт простий, але колір і смак какао здивує і порадує близьких. Для приготування ви можете використовувати свій рецепт тонких млинців, додатково додавши кероб, або можете скористатися описаним нижче. Для млинчиків знадобиться (2 порції, на більшу кількість інгредієнти множте пропорційно):

  • 1 склянки рослинного молока;
  • 1/5 клянки борошна;
  • 1 ч.л соди гашене лимонним соком (або розпушувач чайна ложка)
  • 2-3 ст.л. кероба;
  • цукор, сіль за смаком;
  • 1 ст.л. соняшникової олії.

Змішати в мисці всі інгредієнти, збити віночком, щоб не було грудочок. Випікати млинці на добре розігрітій сковороді.

Подавати млинці з варенням, свіжими ягодами або улюбленими сиропами.


 

Коментарі

Не знайдено дописів

Написати відгук