Кероб - що це за продукт?
Кероб - це стручкові плоди вічнозеленого ріжкового дерева, що росте в середземноморських країнах, а саме - в Італії, Іспанії, на Кіпрі та ін. У сирому вигляді даний продукт неїстівний. Але після того як його в незрілому вигляді зривають і сушать на сонці, він стає дуже солодким і смачним. Зовні кероб мало чим відрізняється від звичайного какао-порошку, хіба що відтінком коричневого кольору. Однак за смаком він більше насичений і солодкий. Крім того, істотна різниця між двома представленими продуктами полягає в тому, що розфасований кероб не містить в собі ароматизаторів та інших хімічних речовин, які досить часто додають в какао-порошок, шоколад та ін.
Не можна залишити без уваги і той факт, що ріжкове дерево, яке дає такий корисний продукт, не схильне до захворювань деревної губки. У зв'язку з цим його ніколи не обприскують хімікатами, що є величезним плюсом для готового порошку.
Історична довідка У Стародавній Греції кероб був відомий під назвою «єгипетська фіга». Такі тверді і гладкі насіння стручкових мали абсолютно ідентичний вага і форму. Завдяки цьому вони довгий час виступали мірою маси під арабською назвою «карат». Слід зазначити, що ця дольная одиниця виміру використовується і сьогодні (в ювелірній справі і фармацевтиці).
Особливості продукту Кероб - що це за продукт? Відповівши на поставлене запитання, слід перейти до з'ясування того факту, чи корисний цей інгредієнт, або його небажано вживати в їжу. Далеко не всі знають, але даний порошок дивно багатий натуральними харчовими волокнами, які надають благотворну дію на мікрофлору кишечника. Крім того, на відміну від какао-бобів, він набагато солодший і під час приготування будь-якого десерту не вимагає додаткового використання рафінованого цукру.
Так в чому ж ще переваги такого продукту, як кероб? Корисні властивості цього порошку полягають в наступному.
Застосування в кулінарії: Такий порошок є хорошим замінником цукрового піску і какао в кондитерських і шоколадних виробах. Кероб активно використовується при виготовленні темної і білої глазурі, не змінюючи їх оригінальний колір і запах кінцевого виробу. Застосування такого продукту скорочує використання цукрового піску. Крім того, в стрічкових плодах ріжкового дерева міститься речовина, яка носить назву «смола», або «камедь». Завдяки цьому елементу, порошок дуже часто використовують в кулінарії в якості натурального згущувача і стабілізатора.
Про те, як використовувати кероб, де купити даний продукт, і іншу інформацію про нього, ви зможете дізнатися трохи нижче. Вартість товару за ціною даний порошок не сильно відрізняється від звичного какао. Однак купити його більш ніж проблематично. У звичайні супермаркети і продуктові магазини його завозять вкрай рідко. З чим це пов'язано - незрозуміло. Адже він набагато корисніше, солодше і смачніше какао-порошку. Якщо ви все-таки захочете ним поласувати, то рекомендується звернутися в спеціалізовані інтернет-магазини.
Рецепт №1 - Смузі з банана, Кероб і фініків
Для приготування напою вам знадобиться (2 порції)
Приготування:
Банан поламати і викласти в чашу для блендера, туди ж додати фініки, кероб і йогурт. Збийте блендером до однорідної маси. Розлийте смузі по склянках. Прикрасити можна шматочками порізаних фініків.
Рецепт №2 - Кольорові млинці з Кероб
Рецепт простий, але колір і смак какао здивує і порадує близьких. Для приготування ви можете використовувати свій рецепт тонких млинців, додатково додавши кероб, або можете скористатися описаним нижче. Для млинчиків знадобиться (2 порції, на більшу кількість інгредієнти множте пропорційно):
Змішати в мисці всі інгредієнти, збити віночком, щоб не було грудочок. Випікати млинці на добре розігрітій сковороді.
Подавати млинці з варенням, свіжими ягодами або улюбленими сиропами.
Не знайдено дописів
Написати відгук