Індійська чорна сіль

Червень 25, 2021

Чорна сіль, це гірська сіль, видобуток якої відбувається з вулканічних порід районів Індії та Пакистану. Відомий продукт в Індії, повсюдно застосовується в Аюрведе.

Особливості чорної солі

Головна відмінність чорної солі від звичної кухонної, це наявність в складі безлічі корисних для організму людини мінералів і мікроелементів. Наприклад: магній, калій, йод, кальцій. Хлорид натрію і сірка, залізо.

Смак чорної солі менш солоний, з вираженим специфічним сірчаним ароматом і кислуватим присмаком.

Застосування індійської чорної солі

Чорну сіль використовують в кулінарії і медицині. Розчин солі беруть до будинку для виведення з організму шлаків і токсинів. Змочують шкіру при укусах комах, або при виникненні шкірних захворюваннях.

З чорної сіллю приймають ванни, що позитивно позначається на загальному самопочутті людини.

У кулінарії чорну сіль застосовують повсюдно. Додають у салати, соуси, використовують в приготуванні солінь, виробництві сиру.

Існує прохолоджуватися і корисний напій з тмину і чорної солі.

Замінити чорну сіль на звичайну кухонну не вийде через специфічного смаку і запаху. Але для приготування вишуканих і незвичайних страв чорна сіль підходить ідеально і з користю для здоров'я.

Коментарі

Не знайдено дописів

Написати відгук