Чорна сіль, це гірська сіль, видобуток якої відбувається з вулканічних порід районів Індії та Пакистану. Відомий продукт в Індії, повсюдно застосовується в Аюрведе.
Особливості чорної солі
Головна відмінність чорної солі від звичної кухонної, це наявність в складі безлічі корисних для організму людини мінералів і мікроелементів. Наприклад: магній, калій, йод, кальцій. Хлорид натрію і сірка, залізо.
Смак чорної солі менш солоний, з вираженим специфічним сірчаним ароматом і кислуватим присмаком.
Застосування індійської чорної солі
Чорну сіль використовують в кулінарії і медицині. Розчин солі беруть до будинку для виведення з організму шлаків і токсинів. Змочують шкіру при укусах комах, або при виникненні шкірних захворюваннях.
З чорної сіллю приймають ванни, що позитивно позначається на загальному самопочутті людини.
У кулінарії чорну сіль застосовують повсюдно. Додають у салати, соуси, використовують в приготуванні солінь, виробництві сиру.
Існує прохолоджуватися і корисний напій з тмину і чорної солі.
Замінити чорну сіль на звичайну кухонну не вийде через специфічного смаку і запаху. Але для приготування вишуканих і незвичайних страв чорна сіль підходить ідеально і з користю для здоров'я.
Не знайдено дописів
Написати відгук