Что такое Пажитник?

Червень 3, 2021

Пажитник це, друга назва шамбала (на укр. мові Гуньба сінна), - однорічна рослина сімейства бобових, що живе в гористій місцевості. Підготовлені насіння пажитника, мелені і в цілісному вигляді, широко використовують в кулінарії і медицині.

Насіння пажитника містять безліч корисних для людського організму речовин: мінерали, вітаміни, ензими, рослинні вуглеводи і протеїн. Також насіння мають виражений пряним запахом і смаком, що заслужено знайшла своє застосування в кулінарній справі.

Цілісні або мелені насіння пажитника входять до складу багатьох приправ, в тому числі в відому хмелі-сунелі. Пряність додають у хліб, соуси, сири, салати, супи і сиропи. Пажитник є універсальною приправою, яка додасть особливий витончений смак практично будь-якої страви.

У медицині пажитник застосовується у вигляді Бада. Допомагає впорається з ожирінням, усуває проблеми з травленням, показаний страждають діабетом. Порошок пажитника знижує рівень холестерину і позитивно позначається на жіночому здоров'ї.

Курс прийому препарату з пажитника зміцнить імунітет і допоможе відновитися організму після перенесених хірургічних операцій.

Також з насіння шамбали виробляють косметичну продукцію, наприклад, зміцнює масло для волосся.

Коментарі

Не знайдено дописів

Написати відгук