Что такое урбеч?

Серпень 4, 2021

Що таке урбеч?

Урбеч - це подрібнені сирі горіхи і насіння різних видів рослин. Для приготування використовуються жорна, і кінцевий результат виходить у вигляді пасти.

Місце походження продукту – Дагестан. Кілька сотень років місцеві жителі використовують урбеч для підтримки хорошого здоров'я і профілактики різних недуг. А в ранні часи пастухи і воїни рятувалися урбечом в складних для виживання умовах.

Урбеч - це концентрат корисних речовин, рослинних білків, вуглеводів, клітковини. Виробництво виключає термообробку і використання синтетичних добавок, і продукт незамінний при натуральному, здорове харчування.

Види урбеча!

Урбеч виготовляють з насіння і м'якоті горіхів таких рослин: льон, гарбуз, білий кунжут, чорний кунжут, кешью, фундук. Кожен вид відрізняється консистенцією, смаком і запахом, але об'єднує одне, натуральність і користь для організму. Кожен урбеч містить свій унікальний набір вітамінів, макро і мікроелементів, полінасищенних жирних кислот. Широкий асортимент дозволяє підібрати свій продукт, який стане улюбленим.

Урбеч в кулінарії

Рецептів приготування страв із застосуванням урбеча безліч. Але існують основні перевірені моменти. Наприклад, урбеч з кешью, мигдалю, і фундука додають в домашні цукерки, морозиво, торти. Крім цього, кешью чудово поєднується з тофу і квасолею, додається в супи пюре і тісто. Урбеч з гарбуза підходить для намазування на хлібці, крекер. Додається в смузі, каші, супи і різні соуси. 

Гарбузовий урбеч є природним глистогінну засобом. Також при запаленні і кровотечі ясен рекомендується натерти ясна пастою.

У косметології гарбузовий урбеч включається до складу різних масок.

Урбеч з білого кунжуту (Тахін), і урбеч з льону додають в смузі, каші і соуси. У заправку для салатів, в випічку. Також застосовують в косметології.

Урбеч з чорного кунжуту, це національним блюдо Дагестану, яке містить в собі максимальну кількість вітамінів мінералів і корисних жирних кислот. Даний урбеч концентрований, має в'язку консистенцію і складно відстає від ложки. У кулінарії використовується також, як і білий кунжут. 

Всі перераховані вище рекомендації не є правилом, і різноманітність урбеча залишає широке поле для кулінарних експериментів. Головне, це якість продукту. На нашому сайті представлений перевірений урбеч найвищої якості від надійного виробника. Поставки безпосередньо без посередників, що позитивно позначилося на вартості продукту.

Коментарі

Не знайдено дописів

Написати відгук