Червоне м'ясо шкода

Травень 20, 2021

«Червона» смерть: виявлена головна небезпека м'яса

Останнім часом в інтернеті з'являється все більше доказів шкоди і небезпеки м'ясних продуктів, попри те, що це вкрай невигідно корпораціям м'ясної промисловості.

Пропонуємо вашій увазі статтю про небезпеку червоного м'яса.

«Червона» смерть: виявлена головна небезпека м'яса

Йдеться про червоному м'ясі. На думку медиків, в ньому міститься група канцерогенів, яка представляє собою небезпеку для людини.

Американські вчені з каліфорнійського Університету Лома Лінда виявили раптову небезпеку вживання червоного м'яса. Йдеться навіть про невеликої порції в 50 грамів в день. На думку дослідників, навіть така порція може підвищити ризик передчасної смерті.

Так, вчені протягом 17 років аналізували інформацію майже 100 тисяч осіб, які вживають червоне м'ясо. Під час експерименту учасників поділили на п'ять груп. Середній показник продукту, який вживали люди, оцінювався як раз в 50 грамів.

В результаті за час дослідження від різного роду причин померли майже вісім тисяч учасників. З них понад 2,5 тисячі померли від захворювань серцево-судинної системи, і майже дві тисячі - від раку.

Вчені прийшли до висновку, що ті, хто не вживав червоне м'ясо, були схильні до ризику передчасної смерті набагато меншою мірою, ніж інші учасники. Ті ж, хто наполегливо приймав в їжу м'ясні продукти, частіше захворювали серцево-судинними захворюваннями, причому нерідко саме це ставало причиною летального результату.

Медики уточнюють, що в червоному і переробленому м'ясі міститься група канцерогенів. Тому такий продукт слід виключити з раціону, або вживати в мінімальній кількості. Однак, на думку фахівців, навіть мінімум червоного м'яса в раціоні - це серйозна загроза для людини, уточнює  www.mdpi.com

Джерело: https://theworldnews.net/

Коментарі

Не знайдено дописів

Написати відгук